Előfizetői tartalom

Zwack: a rosszullét elmúlt, de még mindig gyötör egy kis fejfájás

Sándor Dávid
A harmadik negyedéves ijesztő warningot követően megnyugtató számokat közölt negyedik negyedéves gyorsjelentésében a Zwack. Bár az értékesítések még csökkennek, a korábbi drasztikus visszaesésnek nyoma sincs. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A nettó bevétel 8%-kal esett, bár a bázist egyszeri tételek segíthették felfele, - A szigorú költséggazdálkodásnak hála sikerült hozni a 30%-os EBITDA hányadot, - A cash termelő képességgel nincs gond, papíronként 1789 Ft-nyi készpénzállománnyal bír a társaság, - Az adózott eredmény 5%-kal nőtt, így három negyedév alatt már 1,9 milliárd forintra rúg, - Ennek ellenére a menedzsment tartja magát a warning során megfogalmazott 1,5 milliárd forintos idei adózott eredmény várakozáshoz. A Zwack negyedik negyedéves gyorsjelentése kisebb fellélegzésként szolgálhat a befektetők számára. Bár a folyamatokban még nem látszik a pozitív irányú fordulat, a drasztikus esés ezúttal elmaradt, mely alapján a menedzsment adózott eredmény prognózisa is túlzottan konzervatívnak tűnhet. Mindez azonban csupán annyit jelenthet, hogy a papírok további áresésének a kockázatai mérséklődtek, azonban a jelenlegi szinteken még így sem lehet vonzónak nevezni a részvényeket.

A Zwack pénzügyi éve április 1-től március 31-ig tart, így a társaság mai gyorsjelentése a harmadik pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban az egyes negyedévek alatt a naptári (azaz jelen esetben 2010 negyedik) negyedéveket értjük. A társaság számviteli rendjében az elmúlt években történt változások miatt a historikus adatok összehasonlíthatóságát fenntartásokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés