Korábbi szemináriumok

Okos megoldások a vállalati hatékonyság szolgálatában

2017.03.01

Új, adatközpontú korunkban a robbanásszerű technológiai fejlődés átalakítja a társadalmat és a gazdaságot - az ipari digitalizáció alkalmazása, a vállalati folyamatok, rendszerek fejlesztése és modernizálása vállalkozóként és cégvezetőként egyaránt megkerülhetetlen lett. Aki pedig kimarad, lemarad.  Nem véletlen tehát, hogy a hazai közép- és nagyvállalkozások, melyek szeretnék megőrizni versenyképességüket, gyors fejlődést terveznek ezen a területen: megnövekedett az igény a jövő okos üzleti megoldásaira és szeretnék munkájukat egyszerűbbé, gyorsabbá, hatékonyabbá tenni ezek segítségével. A digitális átállás levezénylése azonban – legyen szó csak a pénzügyi folyamatok vagy akár a teljes vállalati működés modernizálásáról - nagyon komoly kihívás elé is állítja a cégvezetőket.

Tovább...

EKÁER és áfalevonás az agráriumban

2015.06.17

A szeminárium témái az agráriumban tevékenykedő társaságok áfalevonási jogának gyakorlásával és EKÁER-nek történő megfelelésével kapcsolatban: Az adóhatóság elvárásainak való megfelelés polgári jogi és adójogi kihívásai Gyakorlati tapasztalatok – az adóhatóság ellenőrzési gyakorlata Az Európai Bíróság és a Kúria által kidolgozott irányelvek, amelyek irányadóak az áfalevonási-jog érvényesítésével kapcsolatban A vezető tisztségviselők felelőssége az EKÁER-rel és az áfalevonási jog érvényesítésével kapcsolatban

Tovább...

Welcome to Modern Finance! Hogyan érdemes automatizálni a pénzügyi...

2015.06.10

Még mindig túlterhelve érezhetjük magunkat a számtalan táblázat és óriási mennyiségű papírhalmaz között, amelyekből össze kellene vezetnünk számláinkat a hó végére. A szeminárium szakértői gyakorlati áttekintést nyújtanak azokról az eszközökről, módszertanokról, amelyek alkalmazásával javítható a hatékonyság a zárási időszakban és a pénzügyi jelentések idején, valamint azokról a lehetőségekről, amelyekkel folyamataink tovább fejleszthetőek. A közös problémák megvitatása, a legjobb gyakorlatok és esettanulmányok bemutatják azokat az üzleti eredményeket, amelyek az optimalizálás és a kulcsfontosságú folyamati elemek átalakításával érhetőek el.

Tovább...

Digitalizáció - a pénzügyi szolgáltatások új perspektívái és lehetőségei

2015.06.04

Ma már nem kérdés, hogy a digitális jövő nyertesei azok lesznek, akik felismerik a digitális üzletben rejlő lehetőségeket, megértik a digitális technológiák szerepét és a lehető legjobban adaptálják őket a szervezethez. A digitalizáció versenyelőnyt jelenthet a pénzügyi szolgáltatók számára. A Portfolio, valamint a dokumentumkezelés- és előállítás területén jelentős hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkező Innodox, illetve a pénzügyi szféra vezető tanácsadójaként hírnevet szerzett Ness közös szemináriuma áttekintést nyújt a digitalizáció terjedéséről és azokról a lehetőségekről, amelyek alkalmazása a bankok, biztosítók és pénzügyi szolgáltatók számára már ma is stratégiai jelentőségű.

Tovább...

Sales productivity - jó gyakorlatok a vállalati értékesítésben

2015.06.02

Egy sales csapat vezetőjének lenni nem könnyű feladat, legyen szó bármilyen termék vagy szolgáltatás értékesítéséről. A stratégiai szintű, számszerűsíthető elvárások teljesítésében számtalan belső és külső piaci tényező játszik szerepet, amelyek hatékony menedzselése mind a sales vezető feladata. Mit tanulhat egy sales vezető más szektorok értékesítési gyakorlatából és hogyan ültetheti át saját napi munkájába?

Tovább...

A kontrolling informatikája – az informatika kontrollingja

2014.11.18

A Portfolio és a PwC's Academy közös, két napos szemináriuma szisztematikus áttekintést nyújt a kontrollingban használható új informatikai eszközökről és az informatikai területtel kapcsolatos kontrolling kihívásairól. Projekt- és eszközbemutatók, esettanulmányok gyakorlati megközelítésben, a PwC vezető szakértőitől és vállalati szakemberektől.

Tovább...

A reklámadó-törvény - jogalkalmazás és megoldások a gyakorlatban

2014.09.10

Szerény véleményünk szerint a reklámadó bevezetése mind reklámszakmai szempontból, mind jogalkotói szempontból kissé elhamarkodott volt. Az adózók és az adóhatóság számára alig volt felkészülési idő, a jogszabály tele van pontatlan passzusokkal és nyitott kérdésekkel. Bízunk benne, hogy az őszi adótörvény csomagban a fenti problémák nagy részére megoldást találnak az illetékesek - már csak azért is, mert a törvény szektortól függetlenül valamennyi, jelentős reklámtevékenységet folytató vállalkozásra hatással van. Addig is adózási, jogász és reklámszakmai szakértőink segítenek az eligazodásban.

Tovább...

Ingatlan-portfólió kockázatkezelés szeminárium

2014.06.12

Befogadás, ingatlan-portfólió monitoring és workout a banki kereskedelmi ingatlan-portfólióban: mi jelenti kockázatkezelési szempontból a legnagyobb kihívást a pénzintézetek számára? Milyen eszközök, módszerek állnak rendelkezésre ezen kockázatok megelőzésére és/vagy kezelésére?

Tovább...

Az új Ptk. hatásai a biztosítók gyakorlatára

2014.04.29

A Portfolio.hu szemináriumán biztosítók vezető jogászai és ügyvédek osztják meg tapasztalataikat arról, hogyan készültek a hatályba lépésre és hogyan kezelték az azóta felmerült kihívásokat az implementálás során.

Tovább...

Az új Ptk. hatásai a banki gyakorlatra

2014.04.17

A Portfolio.hu szemináriumán banki vezető jogászok és ügyvédek osztják meg tapasztalataikat arról, hogy melyek voltak azok az elemek az új Ptk. hatalmas joganyagából, amelyek leginkább befolyásolták a banki gyakorlatot és hogyan képezték le a jogszabályi kihívásokat az üzlet szemszögére.

Tovább...

Amit az új Ptk.-ról tudni érdemes - Cégvezetőknek

2014.04.17

A Portfolio.hu szemináriumán a cégvezetői szintet leginkább érintő változásokat válogattuk ki és vesszük górcső alá - vezető jogászok és ügyvédek szakmai közreműködésével - így segítve az eligazodást a változó üzleti és jogszabályi környezetben. Személyes jogi konzultációs lehetőséget is biztosítunk, hogy Ön feltehesse az új Ptk. kapcsán felmerült cégre-szabott kérdéseit.

Tovább...
Speceffect logo Speceffect logo Speceffect logo

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye

2015. november 24-én immár tizenegyedik alkalommal rendeztük meg a hazai ingatlanpiac legfontosabb szakmai rendezvényét, a Portfolio Property Investment Forum konferenciát.... További videók...

Kelet-magyarországi Agrárfórum 2017 - Hajdúböszörmény