12 °C Budapest

Gyorsfagyasztott pizza, halrudacska: itt az igazság a mirelit termékekről

2018. június 22. 11:30

A közhiedelem szerint a fagyasztott termékek mindenféle hozzáadott adalékanyagot tartalmaznak, ezért sokan ódzkodnak a megvásárlásuktól. Ennek azonban nem szükségszerűen kell így lennie, sőt, ha megfelelően végzik a gyorsfagyasztásos eljárást, akkor a zöldségek, gyümölcsök még csak nem is veszítenek vitamin- és tápanyagtartalmukból. Sokszor ugyanakkor csak az a cél, hogy mindig legyen valami a hűtőben, hogy ha megéhezünk például a foci vébé egyik meccse alatt, akkor legyen egy jolly joker mirelit pizzánk, amit pillanatok alatt elkészíthetünk. Mindezek apropóján a Pénzcentrum most annak járt utána, hogy milyen mirelit akciókkal várják a magyar boltok vásárlóikat.

Az ország friss pizzatérképe szerint a magyarok bizony sem az ananászt, sem pedig a végeláthatatlan hús, illetve húskészítményes feltéteket sem vetik meg kedvenc ételeiken. Ezt persze a pizzasznobok sorscsapásként élhetik meg, de végtére is a közízléssel nehéz lenne vitába szállni. És ha már pizza, és ráadásul még foci vébé is, akkor az ételrendelésnél már csak az lehet gyorsabb, hogyha a fagyasztóból hirtelen előkerül 1-1 korábban betárazott ínyencség, amit csak be kell dobni a sütőbe. Így a pizza még olcsóbb lesz, és még a borravalóval sem kell bíbelődni. 

A költséghatékonyság és az időtakarékosság jegyében tehát, most olyan akciókra vadásztunk a legnagyobb magyarországi áruházak akciós katalógusaiban, melyek a mirelitárukra vonatkoznak. És ha már mirelit, sokaknak még a mai napig él a fejében, hogy a mirelit ételek károsak, és csak friss alapanyagok azok, amikből rendes ételt lehet készíteni. 

Egy korábbi cikkünkben azonban Antal Emese, dietetikus elmondta, hogy 

sokszor a negatív vélemények és megnyilvánulások voltaképpen tudatlanságból fakadnak, hiszen sokan nem tudják például azt sem, hogy mit jelent pontosan az élelmiszeriparban a gyorsfagyasztásos eljárás, és azt hiszik, hogy különböző mesterséges készítmények, adalékanyagok hozzáadásával jár.

Pedig ez nincs így, sőt ha fagyasztási eljárást megfelelően végzik, akkor például a mirelit zöldségekben, gyümölcsökben kifejezetten magas vitamin- és tápanyagtartalmat figyelhetünk meg. Ennek fényében fontos például tudni, hogy

a gyorsfagyasztással történő tartósítás teljesen vegyszermentes, az eljárás során semmilyen adalékanyag nem kerül a tiszta alapanyaghoz 

- erősítette meg korábban a Pénzcentrumnak Kúthy László, a FEVITA hűtőipari cég kereskedelmi igazgatója, aki szerint a boltokban a minőségi hűtőbútorok használata is nélkülözhetetlen a minőség megőrzéséhez.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A gyorsfagyasztott terméket egyébként leginkább az gyötri meg, ha többször felenged, majd visszafagy,

hiszen ilyenkor már nem a legyártott minőségben kerül a fogyasztóhoz. A gyorsfagyasztásos tartósítás lényeg az, hogy az élelmiszeripari alapanyagokat a lehető legrövidebb idő - a zöldségek, gyümölcsök esetében ez néhány perc - alatt lehűtik mínusz 18-22 celsius fokra. Az élelmiszereket alkotó nagymennyiségű víz ilyenkor apró jégkristályok formájában fagy meg, így a felengedéskor nem roncsolódik a sejtfal. Az apró jégkristályoknak köszönhető az is, hogy a gyorsfagyasztás után kiengedett termék nem ereszt túl sok levet, megőrzi az alapanyag eredeti alakját, színét, hasznos anyagait, vitaminjait, és az illatát is.

Mindezek alapján, akik eddig szkeptikusan tekintettek a mirelit részlegek felé, jobb ha kicsit nyitottabban állnak a dolgokhoz, hiszen sok energiát és pénzt lehet spórolni azzal, ha megfelelő ételekkel előre feltöltjük a mélyhűtőt. Ha így cselekszünk mindig lesz mihez nyúlni, és nagy eséllyel sem a minőségromlástól, sem az adalékanyagok garmadájától nem kell tartanunk. 

Spar

  • Alaszka pollock - 999 forint
  • Csirkemellhús szelet - 1 099 forint
  • Frosta fillet de lux - 549 forint
  • Iglo haltermék - 849 forint

További Spar akcióékért fusd át a bolt 25. heti akciós kiadványát!

Lidl

  • Kövön sütött pizza - 449 forint
  • Frikadell - 499 forint
  • Almás-fahéjas gombóc - 499 forint

Még több Lidl akcióért lapozd át a diszkont legújabb szórólapját!

CBA

  • Felician pizza - 549 forint

Ha érdekelnek a CBA további akció is, itt találod őket!

Aldi

  • Hamburger pogácsa - 899 forint
  • Csirkeszárnyak - 749 forint

Ha érdekelnek a diszkont más ajánlatai is, nézd meg legújabb kiadványukat!

Príma

  • Felician pizza - 549 forint

Ha érdekelnek a Príma további akciós ajánlatai, akkor a bolt akciós katalógusát itt találod!

Interspar

  • Óriásgarnéla - 2 799 forint
  • Myfood tonhalsteak - 999 forint
  • Nádudvari levesbetét - 289 forint
  • Frosta zöldségkeverék szósszal - 449 forint
  • Minipizza - 699 forint
  • Farm frites rusztikus burgonya - 619 forint

Ha érdekel más intersparos akciós ajánlat is, akkor itt kutakodhatsz közöttük!


NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem