Portfolio Konferencia logo

Kis Miklós Zsolt

Vállalat: Agrárminisztérium
Beosztás: államtitkár

Kis Miklós Zsolt Cegléden született, gyermekkorát Nyársapáton töltötte. A Budapesti Gazdasági Főiskolán logisztikai szakirányú végzettséget szerzett, majd két felsőfokú nyelvvizsgával a zsebében, amerikai multinacionális vállalatoknál helyezkedett el, miközben folytatta tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, ahol a bank-és pénzintézetek világát ismerhette meg.
2002-ben úgy döntött, hogy visszatér az édesapja családi gazdaságába. Emellett, 8 éven keresztül szülőfaluja alpolgármestere is egyben.
2005-től egyre aktívabb szerepet vállalt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége munkájában, 2018-ig az Ifjú Gazda Tagozat elnökeként, azt követően pedig a szövetség alelnökeként képviseli a gazdatársadalom érdekeit.
2010-től Jakab István hívására az Országgyűlés Alelnöki titkárságán szakértőként dolgozott. Ugyanebben az évben a Pest megyei Közgyűlés tagja lett, majd a Területfejlesztési Bizottság elnöki tisztségét töltötte be 2014-ig.
A Kamarai törvény elfogadása után, az újonnan felálló testület elnökségi tagjaként, kabinetfőnökeként illetve alelnökeként elévülhetetlen érdeme volt a kamarai változások menedzselésében.  
2014 júniusa és 2018 májusa között a Miniszterelnökség államtitkáraként a Közös Agrárpolitika II. pillérének számító EMVA források felügyeletét látta el, majd 2018 májusától az Agrárminisztérium államtitkáraként folytatja tovább a vidékfejlesztési munkát.
 

Kis Miklós Zsolt előadónk lesz a következő rendezvényen:

AGRÁR

Agrárszektor Konferencia 2019

2019. december 4. - 5., Siófok, Hotel Azúr Wellness ****
Az év vége egyik legnagyobb és legrangosabb eseményének számít a siófoki Agrárszektor Konferencia, amelyet az idén hetedik alkalommal rendez meg a Portfolio gazdasági portál. A kétnapos rendezvény egyedülállóan gazdag programkínálatot nyújt az agrárgazdaság szereplőinek. Napirendre veszi az ágazat legforróbb témáit... Részletek

Önnek ajánljuk

Portfolio-MAGE Járműipar 2020

Portfolio-MAGE Járműipar 2020

2020. április 7. Budapest
Property Investment Forum 2019

Property Investment Forum 2019

2019. november 21. Budapest
Iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!

Hírek, eseményajánlók első kézből

*

* - A feliratkozással elfogadom az ÁSZF feltételeit