Kőszegen született, Szombathelyen vált pékké. Nyolc év ausztriai munka után Olaszországban mélyítette el tudását, ahol elsajátította a kovászolás és a kézműves pékáruk készítésének tradicionális technikáit. 2012-ben megalapította a Panificio il Basilico-t, 2018-ban a VIASAT3 „Ide süss!” című műsorának zsűritagjaként és a 2020-as években indított országos online kovász-workshopok révén ismerhette meg a nagyközönség. Felvételt nyert a gasztronómia kiválóságait tömörítő Auguste Escoffier Lovagrendbe. 2023-ban elnyerte a Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjat, 2024-ben a Highlights of Hungary közönségdíját kapta, majd 2025-ben annak nagykövetévé választották. Szintén 2025-ben Szentendrén megnyílt az új, oktatási és élményközpontú Panificio il Basilico „pék-komplexum”, amelyhez országszerte már tíz egység tartozik. A hazai prémium búzatermesztést, valamint az adalékanyag-mentes, kiváló minőségű lisztek és pékáruk fejlesztését szem előtt tartva kötött stratégiai együttműködést a Karintia Kft.-vel. Öt alkalommal bizonyult a legjobb magyar versenyzőnek a Campionato Mondiale della Pizza világversenyen.
Szabadfi Szabolcs – Szabi a pék előadónk lesz a következő rendezvényen:
2025. december 3 - 4., Siófok, Hotel Azúr Wellness ****
A Portfolio Csoport Agrárszektor Konferenciája az év egyik legrangosabb agrárszakmai eseménye. Az eredetileg kétnapos rendezvény háromnaposra bővült, mivel a december 3-4-i két főnapot december 2-án konferencia előest egészíti ki. Ezzel a rendezvény egyedülállóvá vált a hazai agráresemények rangsorában, mivel a... Részletek