Megint lendületet vett a forint, újra 380 alatt

Portfolio
Kismértékű erősödéssel kezdett hétfő reggel a forint az euróval szemben, a pénteken még fenyegető 380-as szinttől ismét eltávolodtunk jórészt a dollár gyengülésének köszönhetően. Az euró lassan az 1,10-es lélektani határral kacérkodhat, ha pedig ez megtörténik, akkor az további lökést adhat a forintnak is.

Egy távolabb a 380-tól

Az esti órákban tovább erősödött a forint az euróval szemben, egy jobban távolodik a jegyzés a lélektani 380-as szinttől, így jelenleg 379,6-nál járunk.

Eközben az euró is egyre feljebb kerül a dollárral szemben, ami támogatja a forintot.

Ismét 380 alatt

Mutat némi erőt a forint, miután a kora esti órákban 380,1-ig gyengült az euróval szemben. A korrekciónak köszönhetően ismét 380 alatt vagyunk, jelenleg 379,8-nál jár a jegyzés. Mindeközben egy dollárért 347 forintot kell fizetni.

380

A kora esti órákban tovább gyengült a forint, így átlépte az euróval szemben 380 forintos lélektani határt, jelenleg 380,1-nél jár a jegyzés.

Megint gyengül, közel a 380

Az imént ismét gyengülésbe kapcsolt a forint, 40 fillérre került a 380-as euró. Egy euró most 379 forint 60 fillérbe kerül, ez 0,1%-os gyengülést jelent.

Augusztus közepe óta nem látott mélypontra ütötték a dollárt

Tovább gyengül a dollár a kedvező nemzetközi hangulat közepette, az euróval szemben 1,093-ra nőtt a jegyzés. Ez egy nap alatt 0,3%-os gyengülést jelent, a dollárral szemben ez érdemi mozgásnak tekinthető. A forint nem reagált az iménti percek dollárgyegülésére, továbbra is 379 környékén mozog az euróval szemben.

Erősödésbe kezdett

Most épp erősödik a forint, de nagy mozgások továbbra sincsenek. Mindössze 0,1%-ot sikerült ma erősödni az euróval szemben, 378 forint 80 fillér az euró.

Gyengülget

Még mindig 380 alatt a forint, eddig kevés mozgást láttunk hétfőn. Az euróval szemben 0,1%-os gyengülés látszik ma, 379,4-nél jár a jegyzés.

Megmenekült a forint a 380-tól a dollár segítségével

A forint 2024-es kilátásairól is szó lesz a Portfolio következő Signature KLubján, ahová előfizetőként ingyenesen regisztrálhat. Tartson velünk!

Hétfő reggel 378,6 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális, 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. Pénteken még a 380-as szint ismételt tesztelése fenyegette a forintot, végül onnan sikerült megint eltávolodni. A következő napokban az MNB holnapi kamatdöntése lehetne izgalmas, azonban Virág Barnabás alelnök a múlt héten már előrevetítette az újabb 75 bázispontos vágást. Ezzel 11,5 százalékra csökkenhet az alapkamat, amit a piac már beárazhatott, így nem számíthatunk komolyabb árfolyamreakcióra. A dollárral szemben most 347-nél járunk, míg az angol font 433,1 forintba kerül.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot. A feltörekvő piacon a török líra 0,3 százalékos gyengüléssel indítja a hetet, míg az orosz rubel 0,4 százalékos erősödést mutat.

A dollár érezhetően gyengült a múlt hét végén, ahogy már említettük. Most 1,0916 körül jár az euró-dollár jegyzés, ami 0,1 százalékos emelkedést jelent, vagyis egyelőre nem látszik megfordulni a tendencia. Így pedig akár hamarosan az 1,10-es lélektani határt is támadhatja az euró. Ha ez megtörténne, akkor az további lökést adhatna a forintnak az erősödés felé. A japán jen több mint fél százalékos erősödéssel kezdte a napot a dollárral szemben, míg az angol font 0,15 százalékot javított.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF