Jelentős kórházfejlesztés indulhat Magyarország második legnagyobb városában (képeken a látványtervek)

Portfolio
Végleges a Debreceni Egyetem Klinikai Központjához tartozó Új Klinikai Tömb megvalósíthatósági tanulmánya, így a TSPC koncepciója és tervezési programja szerint kezdődhet meg az új épület megvalósítása - vette észre az Építészfórum a cég honlapján.

Mint írják, a Debreceni Egyetem Klinikai Központja Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi ellátó szervezete, infrastrukturális háttere jelenleg azonban rendkívül heterogén, széttagolt. A fenntarthatóság, a hatékonyság és a betegellátás színvonalának növelése érdekében elengedhetetlenné vált a telephelyek működésének felülvizsgálata és egy hosszú távú, ütemezett fejlesztési koncepció kidolgozása.

Az Új Klinikai Tömb megépítése lehetőséget biztosít arra, hogy a szakmák integrálásával és átcsoportosításával a meglévő kórházi épületek felszabaduljanak és új funkciókat kapjanak. A beruházás keretében mintegy 140 000 négyzetméteren az alábbi funkciók megvalósítása tervezett: 700 új ágy – fekvő- és járóbeteg ellátás, integrált oktatási funkció, egészségpláza, kiszolgáló funkciók és parkolóház.

A terv egyik fontos eleme, hogy minden összevont vagy új helyre kerülő osztály jobb körülmények között működjön és megszűnjenek a párhuzamosságok. A kórházfejlesztés eredményeképp egy olyan SMART technológiákat befogadni képes egészségcampus jön létre, mely a gyógyító funkciók mellett az Egyetem oktatási tevékenységét, illetve a város gazdasági potenciálját is erősíti.

Címlapkép forrása: TSPC

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF