Pozitív sörlenyomattal egy fenntarthatóbb jövőért (x)

Portfolio
Amikor kinyitunk egy pohár sört, nem is gondolnánk, hogy minden egyes alkalommal sörlenyomatot hagyunk magunk után a környezetünkön. Ma már nem újdonság, ha egy sörgyár kiáll és kampányol a mértékletes alkoholfogyasztás mellett, de egy felelős vállalat nem áll meg ennél a kérdéskörnél, és társadalmi és környezeti szempontból is vizsgálja, hogy miként csökkentheti sörlenyomatát, és hogy tud pozitív hatást gyakorolni környezetére globális és helyi szinten egyaránt.
A MillerCoors októberben lezárult felvásárlásával a MolsonCoors vállalatcsoport - amelyhez a Borsodi Sörgyár is tartozik - cégérték alapján a világ harmadik legnagyobb sörgyártója lett. A jelenleg szinte az összes kontinensen jelen lévő sörvállalat cégcsoport célul tűzte ki, hogy komolyan fellép a környezeti terhelés csökkentéséért, és konkrét lépéseket tesz a pozitív sörlenyomat növelésért.

Ennek értelmében a Molson Coors által indított globális Our Beer Print program keretében a környezetvédelem iránt elkötelezett vállalatcsoport 2020-ig nullára szeretné csökkenteni a hulladékképzését, 25 százalékkal kívánja csökkenteni az energiafelhasználást és 15 százalékkal alacsonyabb szén- és vízfelhasználásra törekszik.

Az eddigi eredmények azt mutatják - 2014-ben 3,4 százalékkal sikerült csökkenteniük az energiafelhasználást és több mint 500 millió literrel a felhasznált víz mennyiségét -, hogy jó úton halad a MolsonCoors a fenti célok elérésében.

Az elmúlt két évben a Molson Coors volt az egyetlen olyan alkoholgyártó, amely a fenntarthatóság terén nyújtott világszínvonalú teljesítményéért felkerült a Dow Jones fenntarthatósági indexére.

A sörvállalat tagjaként a Borsodi is aktívan részt vesz az Our Beer Print programban: a sörgyár termelési hulladék mennyisége évről-évre csökken, és a hulladék 90 százaléka újrafelhasználásra kerül. A kész termékekből származó hulladékot is visszagyűjtik, például nagyobb áruházakhoz telepített dobozgyűjtő automaták segítségével.

A Molson Coors által képviselt szemlélet áthatja a Borsodi teljes működését a beszerzéstől, a gyártáson át egészen az értékesítésig, és kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy a helyi közösség és a partnerek is érezzék a pozitív hatását törekvéseiknek.

"Hiszünk abban, hogy hosszú távon csak akkor maradhatunk sikeresek és lehetünk első számú választás a partnereink és a fogyasztók számára, ha nem csupán termékeink minőségét tekintve törekszünk a maximumra, hanem felelős sörgyártóként gondolkodunk a jövőnkről, környezetünkről és a közösségünkről, amelyben működünk" - mondta Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF