Jól nézd meg milyen lakást kitől veszel! (x)

Portfolio
A következő félévben várhatóan több ezer új építésű lakás kerül a budapesti ingatlanpiacra. A beruházók különleges konstrukciókkal és az állami támogatások lehetőségével próbálják felkelteni a potenciális vásárlók figyelmét. Ugyanakkor ez mit sem ér, ha a projekt el sem indul, és futhatnak a vevők a befizetett előleg után. Ezért sem feltétlen az ár kell, hogy a döntő legyen lakásvásárláskor. Valamelyik beruházás drágábbnak tűnik, de az még drágább, ha hónapokig várunk az építkezésre, ami végül el sem kezdődik.


Egyre több intő jel prognosztizálja, hogy a jelenleg futó lakópark beruházások végül kisebbek lesznek a tervezettnél, és a fél éves csúszások sem ritkák. A meredeken emelkedő építőanyag árak, a szűkös kivitelezői kapacitások miatt országszerte és sajnos Budapesten is van számos példa arra, hogy a lakóparkfejlesztés el sem indul, vagy a beruházás leáll. Ennek a legnagyobb vesztesei azok, akik befizettek és sok-sok hónapot vártak az otthonuk építésének megkezdésére, de hiába.

Lakásvásárlókként érdemes jól megnézni ki a beruházó, és milyen engedélyei vannak már a fejlesztésnek. A pesti oldal legnagyobb fejlesztése, a IX. kerületi Allure Residence Budapest (534 lakás) esetében mindegyik ütemnek megvan a jogerős építési engedélye, de a beruházó annyira biztosra ment az építési ütemezésben, hogy bár még az első két ütem háza épül, de a földmunkálatoknál már mind a hat ütem alapjait és garázsait is építik egyszerre.

Az Allure-nél a 2018 májusától átadásra kerülő A épület első ütemének minden lakása elkelt, a második ütemből már csak néhány lakás szabad, a harmadik ütem lakásainak már több mint hetven százaléka rendelkezik tulajdonossal, valamint a nemrégiben megnyitott negyedik ütemből is már a lakások húsz százaléka gazdára talált már. A kereslet a lakások iránt továbbra is folyamatos, ami nagy valószínűséggel a jól átgondolt alaprajzoknak, az elhelyezkedésnek és a beruházóba vetett bizalomnak köszönhető.

A IX. kerületben szabad újépítésű kislakásokat nagy választékban jelenleg az Allure Residence Budapest lakópark kínál, amelynek lakáslistája itt érhető el: www.allurebudapest.hu.

További információt a weboldalon és a Facebook.com/allurebudapest oldalon találhatnak az érdeklődők.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF