Az MFB Invest Zrt. pályázatot hirdet ingatlanjainak értékesítésére (x)

Portfolio
Az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1027 Budapest, Kapás utca 6-12, cégjegyzékszáma: 01-10-045174, adószáma: 13396709-2-41, statisztikai számjele: 13396709-7022-114-01) a továbbiakban: eladó, nyilvános pályázati felhívás útján, a jelen pályázati felhívásban részletezett feltételekkel értékesíti az alábbi ingatlanjait:


A budapesti ingatlanok (120996/35 hrsz. és 120996/36 hrsz.) csak együtt kerülnek értékesítésre, pályázat a két budapesti ingatlanra csak együtt nyújtható be.

A salgótarjáni ingatlan átminősítése vegyes intézményi területté folyamatban van.

Az ingatlanok és az adatszoba elektronikus tartalma megtekinthető a hirdetmény első megjelenésétől a pályázat lezárásáig a +36-30-949-0799-es telefonon történt előzetes egyeztetést követően.

Pályázati feltételek:

A pályázatok benyújtásának kezdő időpontja: 2018. június 11.

A pályázatok benyújtásának határideje (beérkezés határideje): 2018. augusztus 28. 12 óra 00 perc

A pályázatok benyújtásának helye: 1027 Budapest, Kapás u. 6-12. B. épület 1. emelet, MFB Invest Zrt. Titkársága

A pályázatokat írásban, zárt "MFB Invest Zrt. Ingatlanpályázat" felirattal ellátott borítékban kérjük benyújtani személyesen vagy postai úton megküldeni 1 példányban.

A pályázatok benyújtásának nyelve: magyar

A pályázatok bontása: a benyújtás helyén zártkörűen, közjegyző jelenlétében a pályázatok benyújtásának határidejét követő munkanapon.

Hiánypótlási határidő a pályázatok bontásától számított 1 hét.

Az eladóhoz a pályázatok benyújtására megadott határidő után beérkező pályázatok minden további feltételtől függetlenül érvénytelennek minősülnek.

Elővásárlási jog fennállása esetén: Elővásárlásra jogosultak nyilatkozattételre történő felhívása arról, hogy kívánnak-e élni elővásárlási jogukkal a nyertes legmagasabb ajánlati áron, a pályázatok bontását követően a tulajdonos döntéshozó fórumán hozott határozat aláírt példányának kézhezvételétől számított 3 munkanapon belül.

A pályázatok értékelésének eredményéről történő értesítés megküldése: a pályázatok bontását követő tulajdonosi döntéshozó fórum határozata aláírt példányának kézhezvételétől számított 5 munkanapon belül, illetve elővásárlási jog fennállása esetén az elővásárlási jogosult nyilatkozatának beérkezését, illetve a nyilatkozat megtételére jogszabály szerint nyitva álló határidő lejártát követő 5 munkanapon belül.

Eredményhirdetés napja: a pályázatok közjegyző jelenlétében történő bontásának napját, illetve nyilvános ártárgyalás esetén a nyilvános ártárgyalás napját követően a tulajdonosi döntésről szóló határozat kézhezvételét követő 5 munkanap.

Ajánlati biztosíték összege:
  • 5 millió Ft alatt ajánlott nettó vételár esetén 100 ezer Ft
  • 5 - 100 millió Ft között ajánlott nettó vételár esetén 2,5 millió Ft
  • 100 millió Ft felett ajánlott nettó vételár esetén 5 millió Ft

Ajánlati biztosíték megfizetésének módja és határideje: az eladó FHB Bank Zrt.-nél vezetett 18203215-06019047-40010017 számú számlájára kell megfizetni a megpályázott ingatlanok helyrajzi számának megjelölésével.

Az ajánlati biztosíték fizetési kötelezettség csak abban az esetben tekintendő teljesítettnek, ha a pályázó a pályázattal egyidejűleg benyújtja az ajánlati biztosíték átutalásáról szóló igazolást, valamint az ajánlati biztosíték teljes összege jóváírásra került az eladó fent megjelölt fizetési számláján.

Az ajánlati biztosítékkal kapcsolatos egyéb közlemény: Ha a pályázati eljárás eredménytelen, az eladó az ajánlati biztosítékot a pályázati eljárás eredménytelenné nyilvánításától számított 8 munkanapon belül visszautalja valamennyi pályázó részére.

Ha a pályázati eljárás eredményes, az eladó a nyertes ajánlattevőn kívüli pályázók részére az ajánlati biztosíték összegét az eredményhirdetés napjától számított 8 munkanapon belül visszautalja. Amennyiben a nyertes ajánlattevő által tett ajánlat tekintetében az elővásárlásra jogosult (amennyiben van) él az elővásárlási jogával, úgy a nyertes ajánlattevővel szerződéskötésre nem kerül sor, és az eladó az elővásárlásra jogosulttal történő szerződéskötés napjától számított 8 munkanapon belül visszautalja a nyertes ajánlattevő részére az ajánlati biztosíték összegét.

A nyertes ajánlattevővel történő szerződéskötés esetén a szerződéskötéssel egyidejűleg az ajánlati biztosíték a nyertes ajánlattevő részére visszajár azzal, hogy az így visszajáró összeg a vételárba (foglalóba) beszámításra kerül.

Az ajánlati biztosíték az eladót illeti, a pályázó elveszíti azt, ha a szerződés megkötése a nyertes pályázó érdekkörében felmerült okból hiúsul meg.

Vételár megfizetésének módja, határideje: A vételár megfizetésére átutalással, a megkötött adásvételi szerződés rendelkezései szerint kerül sor azzal, hogy a szerződéskötéssel egyidejűleg foglaló jogcímén meg kell fizetni a vételár 10%-ának megfelelő összeget, a vételár hiányzó összegét pedig legkésőbb a szerződés megkötését követő 90 napon belül kell teljesíteni. Az eladó a vételár teljes kiegyenlítéséig a tulajdonjogát fenntartja.

A szerződéskötés határideje: A nyertes pályázóval a pályázatok értékelésének eredményéről történő értesítés megküldését, illetve nyilvános ártárgyalás esetén a tulajdonosi döntéshozó fórum jóváhagyó határozatának aláírt példányának kézhezvételét követő 8 napon belül a vevő költségére történik meg a szerződéskötés.

A ingatlan birtokba vételének határideje: A birtokbaadás a teljes vételár beérkezését követő 18 munkanapon belül történik meg.

A vásárlásra jogosult kiválasztásánál egyedüli szempont az ajánlati ár nagysága.
Az eladó a pályázati ajánlatokat az ajánlott vételárak nagysága szerinti sorrendbe állítja, figyelmen kívül hagyva az érvénytelen ajánlatokat.

Érvényesen csak ingatlanonként lehet pályázatot benyújtani, a vagyonelemek összességére benyújtott pályázatok érvénytelenek, kivéve, ha a kiírásban a kiíró jelezte, hogy a különböző helyrajzi számokon nyilvántartott ingatlanok együtt kerülnek értékesítésre.

A pályázatok bontására a pályázati határidő lejártát követő munkanapon kerül sor.

Az eladó több megfelelő azonos értékű vételár vonatkozásában (legfeljebb 10 %-kal eltérő pályázat esetén) nyilvános ártárgyalást tart, melynek időpontjáról értesíti az érdekelteket.

Az eladó az eljárás minden szakaszában és az ajánlattételi határidő lejártát követően is fenntartja magának a jogot, hogy a pályázati eljárást indokolási kötelezettség nélkül bármely jogkövetkezmény vagy kártérítési kötelezettség nélkül eredménytelennek minősítse, és ily módon a pályázati eljárás lezárását követően egyik pályázóval se kössön szerződést. Az eredménytelenné nyilvánításról az eladó írásban tájékoztatja a pályázókat.

Az eladó kifejezetten rögzíti, hogy a jelen pályázati hirdetmény a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:74. § (1) bekezdése alapján nem keletkeztet szerződéskötési kötelezettséget. A nyertes pályázó kiválasztása a Ptk. 6:74. § (1) bekezdése alapján nem jelent szerződéskötési kötelezettséget az eladó számára, ajánlatkérő eladó a Ptk. 6:74. § (2) bekezdésére figyelemmel a szerződés megkötésének megtagadására vonatkozó jogát kiköti, melyre tekintettel az ajánlatkérő a szerződés megkötését indokolás nélkül megtagadhatja.

A nyilvános pályázati eljárás nyelve magyar.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

A pályázó nevét, székhelyét, az azonosításra alkalmas további adatait, a gazdálkodó szervezetek hatályos cégkivonatát, a cégjegyzésre jogosult vezető tisztségviselő(k) aláírási címpéldányát, az ajánlott vételárat, valamint annak eredeti igazolását, hogy a teljes ajánlott vételár rendelkezésre áll (fedezetigazolás, hitelígérvény, bank által kibocsátott garancia nyilatkozat vagy letéti igazolás).

A pályázatnak tartalmaznia kell továbbá az ajánlati biztosíték átutalásáról szóló igazolást, valamint a pályázó arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy a részletes pályázati kiírásban foglaltakat megismerte, elfogadja, és nyilatkozatot a pályázat benyújtási határideje (2018. augusztus 28.) + 60 napos ajánlati kötöttség vállalásáról.

A pályázónak be kell nyújtania az arra vonatkozó kötelezettségvállalói nyilatkozatot, hogy pályázatnyertesség esetén az adásvételi szerződést az eladói értesítéstől számított 8 napon belül megköti és a teljes vételárat a szerződéskötést követően a pályázatban megajánlott, de legkésőbb a kiírásban megszabott 90 napon belül átutalja, a teljes vételár megfizetésétől számított 18 munkanapon belül az ingatlant birtokba veszi.

A pályázatnak tartalmaznia kell egy tudomásulvételi nyilatkozatot, mely szerint, ha a szerződéskötéstől számított 90 napos fizetési határidő eredménytelenül telik el, a vevő késedelmére figyelemmel eladó dönthet úgy, hogy eláll az adásvételi szerződéstől.

Az ajánlat benyújtásakor a pályázónak további nyilatkozatot kell csatolni annak elfogadásáról, hogy az adásvételi szerződésének elkészítésében az eladó által megjelölt ügyvéd jár el, melynek költségét a vevő viseli azzal, hogy a viselendő költség 100 millió Ft vételárig legfeljebb a vételár 1%-a, 100 millió Ft feletti vételár, illetve vételárrész esetén pedig legfeljebb annak 0,5%-a.

Az eladó az értékesíteni kívánt ingatlanok vonatkozásában (kivéve fogyasztónak minősülő pályázó) a kellékszavatosságot kizárja.

A pályázati felhívás letölthető itt.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF