Frusztrálja a munkavállalókat a nem környezettudatos iroda (x)

PR cikk
A munkahelyválasztásra és fluktuációra is hatással lehet mindez.

Európa hét országában 12 000, főként irodai dolgozó részvételével végzett online felmérést a munkahelyi fenntarthatóságról az Essity higiéniai és egészségügyi vállalat márkája, a Tork. Az „Öko-iroda” kutatás szerint megváltoztak a dolgozói igények az elmúlt másfél évben a pandémia hatására, amely akár a munkahely választásra, fluktuációra is hatással lehet. Ezért minden munkaadónak érdemes jobban figyelnie arra, hogy az iroda környezetbarát legyen, és többet kell foglalkoznia a fenntarthatósággal. Végső soron a dolgozók elégedettségére is kihathat mindez a felmérés szerint.

A vizsgálat alapján a munkavállalók 78 százaléka szerint a munkáltatója többet is tehetne az iroda fenntarthatóbb működéséért, a dolgozók fele pedig csalódott, amiért a járvány alatt nem történtek fejlesztések. A megkérdezettek 84 százaléka szeretne környezetbarátabb irodában dolgozni. Sőt, 10-ből 7 munkavállaló azt érzi, hogy át kell vennie a kezdeményezést ezen a téren, mert 3-ból 1 dolgozó szerint főnökei egyáltalán nem törődnek a bolygó jövőjével.

Egyértelműek a dolgozói elvárások

A válaszadók 66 százaléka új munkahely keresésekor már a fenntarthatósági hírnevük és intézkedéseik alapján is mérlegeli a cégeket. Ez egy olyan jelentős irányváltás, amivel a vállalatoknak feltétlenül tisztában kell lenniük ahhoz, hogy meg tudják tartani a munkavállalóikat, és képesek legyenek újakat bevonzani.

„Az elmúlt 18 hónapban határozott változást figyeltünk meg, mivel a munkavállalók minden eddiginél komolyabban veszik a fenntarthatóság kérdését. Egyértelmű elvárásuk és igényük van a környezetbarát, fenntartható irodára. Az olyan egyszerű lépések, mint az újrahasznosítási gyakorlat javítása és az energiafelhasználás csökkentése, illetve környezetvédelmi tanúsítványokkal rendelkező termékek használata az irodában már most is rengeteget számítanak. A fenntartható higiéniai termékek és megoldások is sokat tehetnek azért, hogy a dolgozók komfortosabban érezzék magukat a munkahelyükön. Vagy éppen fordítva, azok hiánya ronthatja egy-egy cég megítélését, és a dolgozók munkamoráljára is kihatással lehet” – mondta el Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divíziójának kereskedelmi igazgatója a Tork Öko-iroda kutatás kapcsán.

A munkaadóknak ezért prioritásként kell tekinteniük a környezetbarát megoldásokra, melyhez segítséget nyújt a higiéniai termékekre és megoldásokra szakosodott Tork. Ilyen lehet a PaperCircle szolgáltatás is, amely a használt papír kéztörlők újrahasznosítását biztosítja.

A szolgáltatásról információ ezen az oldalon érhető el.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF