Építőipar: szolgáltatás-export az új magyar Meva központból (x)

PR cikk
A műanyag zsaluhéjak vezető gyártója szerint versenyelőny lehet a saját zsalupark.

Az év végén kezdi meg működését Budapest agglomerációjában, a 3 milliárd forintos beruházással létrejövő, 25 000 négyzetméteres új, regionális szolgáltató-központként is funkcionáló Meva telephely. A tervek szerint, a magyar piac kiszolgálása mellett, a környező országokból érkező eszközök karbantartása is ad majd feladatot a csúcstechnológiával felszerelt új, környezetbarát regionális központnak.

A 3 200 négyzetméteres, irodákat és karbantartó üzemet magába foglaló csarnoknak és a 20 000 négyzetméteres tárolóterületnek köszönhetően nyolcszorosára nő a Meva döntően az innovatív műanyag zsaluhéjjal szerelt rendszerek használóinak kínált szolgáltatási kapacitása.

Az átrendeződő piacon versenyelőny lehet a saját zsalupark

Az állami beruházások és az előkészített lakásépítések várható csökkenésének hatására mind a zsalubérlés, mind pedig az értékesítési volumen csökkenése prognosztizálható. Mindezzel párhuzamosan újra érzékelhető az elvégzett munkák kifizetésének okkal vagy ok nélkül történő visszatartása.

Az elmúlt években ellenben a kivitelezők saját zsalukészleteinek mennyisége megnőtt, ami most a korszerű eszközökbe beruházók számára, az emelkedő önköltségek ellenére is gazdasági előnyt jelenthet. „Még mindig olcsóbb a saját, műanyag zsaluhéjjal szerelt zsaluzatok karbantartása, mint a zsalubérlés.” – mondta el Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. vezérigazgatója.

A csökkenő zsalueladással és -bérléssel szemben folyamatosan nő a karbantartási szolgáltatás rendelésállománya. És nem csupán a Meva saját, műanyag héjakkal szerelt zsaluzatainak látszóbeton felületekre történő előkészítése tekintetében, de nő az ún. idegen zsaluzatok felújításának volumene is.

„Most került a helyére a több mint 20 éves innováció”

A több mint fél évszázada működő családi vállalkozás üzletmenetét már a kezdetektől a környezettudatosság határozza meg.” A szakember szerint a legjobb példa erre a MEVA találmányként több mint 20 éve forgalmazott famentes műanyag zsaluhéj. Ez máig egyedülálló a piacon, és általa kínált előnyök a mai gazdasági helyzetben mutatkoznak meg igazán. A gyakorlatilag számtalanszor újrahasznosítható és környezetbarát műanyag zsaluhéj, mint saját építési eszköz, ma a jól tervezhető költségek miatt akár versenyelőnyt is jelenthet a korszerű eszközparkba az elmúlt években beruházott kivitelezők számára. De jó példája ennek a szemléletnek a hamarosan megépülő magyar telephely is, amely tevékenységének minden lehetséges részterületén megújuló energiaforrásokat fog használni.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF