Gentherm - az autóipari komfort úttörője (x)

PR cikk
A Gentherm, a NASDAQ-on jegyzett, amerikai központú vállalat, amely innovatív megoldásokat, személyre szabott komfort élményt kínál a gépjárműben utazók számára.

A 2035-től hatályos uniós szabályozás, illetve a fogyasztók fenntarthatóság iránti igénye miatt folyamatosan növekszik az elektromos gépjárművek (EV) kereslete, ahol a teljesítmény mellett az egyedi utastéri kényelem is fontos

A Gentherm technológiájának forrása az ember élettani működése.

A szoftverek és intelligens algoritmusok integrációja teszi vonzóvá a cégcsoportot a globális autóipari értékláncban. A vállalat minden egyes termékének fejlesztése a termofiziológiai - az emberi test hőszabályozásával foglalkozó – tudományágon alapszik. A multiszenzoros stimuláció (hideg/meleg hatás és masszázs funkció) garantálja, hogy a felhasználók kényelmi igényeit a Gentherm teljeskörűen kielégítse.

A vállalatcsoport egyedi termékeivel, bejegyzett szabadalmaival tűnik ki a komfort hőtechnológiai és pneumatikai megoldások piacán. A magyar csapat évtizedek óta fűtött, ventilált üléseken, kormányfűtéseken, HOD-on (Hands on Detection: érzékeli, hogy a vezető érinti-e a kormányt) és Gentherm ClimateSense® szoftveren dolgozik, amely fejlesztések az emberi egészséget, komfortot, wellness érzést, valamint az energiahatékonyságot szolgálják.

A ClimateSense® egy integrált autóipari mikroklíma rendszer, amely megtestesíti mindazt, amit a cég kínál lokalizált konvektív és konduktív hűtés/fűtés vagy hősugárzás formájában a gépjárműben,

így a felhasználók személyre szabott komfortélményben részesülnek.

A ClimateSense® építőelemei többek között: az önszabályozó termoeszközök, belső felület-, lábtér-, kormány-, nyakfűtés, klimatizált ülés, kis méretű kompresszorok és folyadékhűtés. A beépített elemek előnye a rendkívül energiahatékony működés, amely által az elektromos járművek hatótávja nagy mértékben megnő. A General Motors-szal végzett közös tanulmányban kimutatták, hogy a Gentherm technológiájával télen 50-69%-os, nyáron akár 34%-os energiamegtakarítás érhető el a központi klímarendszerek fogyasztásához viszonyítva.

A fent említett ClimateSense® rendszerrel először 2024-ben a Cadillac CELESTIQ modellben találkozhatunk.

A Gentherm számára kiemelkedően fontos, hogy a termotechnológiai fejlesztésekben élen járjanak úgy, hogy a végtermékek beépíthetősége és azok kapcsolata az autó egyéb rendszereivel a lehető legegyszerűbb legyen.

A vállalatcsoport 13 országban 14 ezer fővel, Magyországon közel 500 munkavállalóval van jelen. A hazai vállalkozás középpontjában elsősorban a komfort termékek fejlesztése, valamint az európai autógyárak ellátási láncának biztosítása áll.

A pilisszentiváni központ folyamatosan bővül a termék- és szoftverfejlesztés, IT, valamint a supply chain területén, köszönhetően az országban elérhető tehetséges szakembereknek. Ezért is tekint a Gentherm vállalatcsoport a magyar leányvállalatra potenciális növekedési lehetőségként.

https://www.gentherm.com

https://careers.gentherm.com

https://linkedin.com/company/gentherm-hungary

https://facebook.com/genthermhungary

Fotók és címlapkép: Gentherm

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF