Előfizetői tartalom

Bármikor beleroppanhat Oroszország a háborúba, ha a Nyugat enged a riválisának

Újabb szankciókkal próbálja megtörni az Egyesült Államok az ukrajnai háborúban Oroszországot, azonban az eddigi intézkedések csak korlátozott sikereket hoztak. Most Washington ezért egyre inkább a büntetőlépések kijátszásában segédkező kínai és egyéb országokhoz tartozó cégeket vette célba. Azonban szakértők szerint Peking bármikor kész kihátrálni Oroszország mögül, ha a Nyugat kész kereskedelmi, gazdasági engedményeket tenni. Kína támogatása nélkül pedig Vlagyimir Putyin orosz elnök hamar kilátástalan helyzetbe kerülhetne a háborúban.

Az Egyesült Államok újabb szankciókat vetett ki Oroszországra az ukrajnai invázió miatt a múlt héten: közel 200 céget és magánszemélyt vettek célba. Csakhogy egyre nagyobb a vita arról, hogy mi értelme a nyugati korlátozó intézkedéseknek, ha a háború folytatódik, amelyben már több tízezer ember halt meg és városok pusztultak el teljesen. Az Egyesült Államok és szövetségesei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés