Extrém rugalmas agrár-hitelkonstrukcióval rukkolt elő az MKB Bank

agrarszektor.hu
Az MKB Bank sajtóközleményben adta hírül, hogy bevezette új agrár-hitelkonstrukcióját, az MKB Hektár Plusz Termékcsaládot. A pénzintézet az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal (AVHGA) szoros együttműködésben dolgozta ki minden eddiginél kedvezőbb agrár-hitelkonstrukcióját, ami június 17-től már a gazdák rendelkezésére áll.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A sajtóközlemény szerint az MKB Hektár Plusz Termékcsalád egy olyan hitellehetőség az őstermelők, családi gazdálkodók és egyéni vállalkozók számára, amelyik a vállalkozás életciklusához és a gazdálkodás szezonalitásához igazítható. A hitel futamideje és célja is rendkívül rugalmasan alakítható:

  • maximum 20 éves futamidővel az igénylők termőföldvásárlásra is fordíthatják,
  • maximum 10 éves futamidő mellett mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó beruházásra és fejlesztésre költhetik el,
  • maximum 5 éves futamidővel pedig akár szabad felhasználású hitelként is igényelhetik.

Mindemellett a termékcsalád hitelkiváltásra is használható. A biztosítékként felajánlott termőföld, valamint magánszemély készfizető kezessége mellett a hitel további fő fedezetéül az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása is szolgál. Amennyiben a gazdálkodó, illetve a hitel célja megfelel a banki és az NHP fix feltételeinek, úgy akár az NHP fix 2,5%-os kamatozásával is igénybe vehető a finanszírozás.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A rendezvényen szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?