Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank 30 perces online babaváró hiteligénylési folyamata

Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank 30 perces online babaváró hiteligénylési folyamata

A kihelyezett Babaváró hitelek összege ötször akkora mértékben nőtt a Gránit Banknál, mint a piaci állomány. A piaci térnyerésben jelentős szerepe van annak, hogy a Gránit Bank az év végi csúcs előtt élesítette a továbbfejlesztett, end-to-end digitális babaváró hiteligénylési folyamatát. A népszerű hitelt így még élményszerűbben és gördülékenyebben, akár 30 perc alatt lehet igényelni, amivel idén az ügyfelek több mint 92%-a élt.

Lezárult a Baross Gábor Hitelprogram, megérkezett róla az összesítés

Lezárult a Baross Gábor Hitelprogram, megérkezett róla az összesítés

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram év elején újranyitott 200 milliárd forintos többletforrásának 100 százalékára megkötötte az EXIM Magyarország a hitelszerződéseket a magyar vállalkozásokkal – közölte a bank. A hitelprogram keretében összesen 928 db szerződéskötés történt, a leszerződött állományból eddig összesen 40 milliárd forint összegben került sor folyósításra, a források 48 százalékához a hazai-kkv szektor jut hozzá.

Engedély nélkül vásároltak követelést, lecsapott rájuk az MNB

Engedély nélkül vásároltak követelést, lecsapott rájuk az MNB

Az MNB 45 millió forint bírságot szabott ki a Trust Komarno s.r.o.-ra felügyeleti engedély nélküli követelésvásárlás miatt, s azonnali hatállyal megtiltotta a jogosulatlan tevékenység további folytatását. Mindössze egy-két követelésvásárlási szerződés megkötése is üzletszerű tevékenységnek minősülhet, ha azok mögött nagyszámú követelés áll - hívta fel a figyelmet a felügyelet.

A gazdagok kiváltsága lett a lakáshitel? - Egész Európában párját ritkítja, ahogy a magyarok viselkednek

A gazdagok kiváltsága lett a lakáshitel? - Egész Európában párját ritkítja, ahogy a magyarok viselkednek

Az egész Európai Unión belül nálunk a legkisebb a háztartások lakáshitel-tartozása, a GDP-arányos lakossági eladósodottságban pedig az utolsó előtti helyen állunk.  Végre egy jó hír – gondolhatják sokan, csakhogy az alacsony hitellel való ellátottság a lakossági kilátások bizonytalanságáról, a magyar hitelpiac fejletlenségéről árulkodik, még ha rövid távon vannak is biztató jelek. A lakáshitelek kétharmadát a legmagasabb jövedelmű egyötöd veszi fel Magyarországon, a babaváró hitelnél viszont csak egyharmad ez az arány, ami arra utal, hogy a hitelek „demokratizálása” egy kitörési pont lehetne a híresen alacsony magyar hitelpenetráció növelésére.

Így készül az MBH Bank a multinacionális nagyvállalati piac meghódítására

Így készül az MBH Bank a multinacionális nagyvállalati piac meghódítására

A várakozásokhoz képest lassabban indulnak el a beruházások, amelyek a vállalati hitelezésnél is éreztetik a hatásukat: a forgóeszköz-finanszírozás került túlsúlyba a beruházási hitelekkel szemben. A magas kamatszintek nem kedveztek a hitelkihelyezésnek, illetve a BUBOR feletti kamatfelár elengedését célzó időszakos könnyítés sem hozta meg a várt eredményt. Az MBH Bank mindezek ellenére rekorderedményt ért el a szegmensben, és célja, hogy tovább erősítse pozícióját a nagyvállalati és a trade finance piacon is. Bár a bank vállalati ügyfeleinek döntő része hazai tulajdonú cég, deklarált célja a multinacionális nagyvállalatok akvirálása, amelyben a különböző rugalmas trade finance, és working capital menedzsment termékek jelenthetnek versenyelőnyt számára a regionális szereplőkkel szemben. A Portfolio Balogh Pétert, az MBH Bank nagyvállalati és speciális hitelezési ügyvezető igazgatóját és Molnár Tamást, a bank faktoring és üzletfinanszírozásért felelős ügyvezető igazgatóját kérdezte a hitelpiac alakulásáról, a faktoring termékekben rejlő lehetőségekről, és a beruházások várható felfutásáról.

Bezárja két külföldi képviseletét az EXIM

Bezárja két külföldi képviseletét az EXIM

Május 30-án a belgrádi, június 7-én az isztambuli képviselet bezárásáról adott hírt az EXIM a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Közben a bank hitelállománya több mint 20%-kal emelkedett idén, így meghaladhatta a 3000 milliárd forintot, amiben a Budapest Airport állami megvásárlására nyújtott hitelnek is jelentős szerepe lehetett.

Bejelentette a kormány: marad a diákhitel kamata

Bejelentette a kormány: marad a diákhitel kamata

A kamatstop meghosszabbítását javasolja a Nemzetgazdasági Minisztérium a diákhitelezésben - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A diákhitelek esetében ugyanakkor a kamatstop meglehetősen relatív fogalom, hiszen emlékezetes, hogy tavaly júliusban megemelték a korábbi 4,99%-ról 7,99%-ra a kamatot, pedig már élt akkor a "kamatstop", és csökkent a kamatkörnyezet.

Ezekért a lakáshitelekért őrül most meg mindenki Magyarországon

Ezekért a lakáshitelekért őrül most meg mindenki Magyarországon

Áprilisban már több mint 6700 lakáshitel-szerződést kötöttek Magyarországon 121 milliárd forint összegben, és ebből 85 milliárd piaci kamatozású volt – derült ki kedden. Most megnéztük, mégis mit tudnak azok a lakáshitelek, amelyek ennyire népszerűek, hiszen 2022 júniusa óta nem látott csúcsokat látunk a hitelpiacon. Február óta nem sok változás történt a lakáshitel-kamatokban, most június elején annyi, hogy az UniCredit Bank kamatot emelt, az MBH Bank viszont kamatot csökkentett, így helyet cseréltek más bankokkal a listákon. A 7,3%-os önkéntes lakáshitel THM-plafon továbbra is érvényben van, hosszabb távon azonban a Magyar Nemzeti Bank szerint negatív következményei lehetnek.

Hogyan optimalizálhatja működését ma egy kkv?

Hogyan optimalizálhatja működését ma egy kkv?

2024-ben ismét vármegyeszékhelyekre látogat a Portfolio ingyenes konferenciasorozata; legutóbbi székesfehérvári állomásán a vállalatok mindennapi működését leginkább befolyásoló tényezőkről, mint az energiafelhasználás csökkentéséről, a bérszámfejtési folyamatok optimalizálásáról, valamint a munkaerőpiaci kihívásokról is szó volt.

Rekordnyereséggel indították az évet a magyar bankok, de nem mind arany, ami fénylik

Rekordnyereséggel indították az évet a magyar bankok, de nem mind arany, ami fénylik

Rekordprofitot mutatott ki az MNB a bankrendszerben: 499 milliárd forintos adózott banki nyereségre még soha nem volt példa az első negyedévben. A külföldről kapott osztalékok nélkül viszont nem volt kiugró a szektor megtérülése, és az osztalékbevételek mellett az extraprofitadó lefelezése is kellett az új csúcs eléréséhez. A kamatkörnyezet csökkenése eközben már látszódik a kamateredmény visszaesésében, és ez fokozni fogja a nyomást a banki jövedelmezőségen.

Léptek az új vásárlási őrület miatt: hitel lesz a BNPL Ausztráliában

Léptek az új vásárlási őrület miatt: hitel lesz a BNPL Ausztráliában

Az ausztrál kormány szerdán olyan törvényt terjesztett elő, amely előírná, hogy a "buy-now-pay-later" (BNPL) cégeknek hitelellenőrzést kell végezniük a BNPL-vásárlókon, hogy szabályozzák a fiatalok körében gyorsan növekvő és népszerű fintech megoldást, akárcsak a többi fogyasztói hitelterméket - számolt be a Reuters. A BNPL trendről szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén is. Regisztráció itt!

Megrohanták a magyarok a bankokat, mindenki hitelt akar

Megrohanták a magyarok a bankokat, mindenki hitelt akar

Felrobbant a lakossági hitelezés az év első hónapjaiban Magyarországon. Áprilisban már több mint háromszor annyi lakáshitelt vettek fel a háztartások, mint egy évvel korábban, pedig a kamatok 6% fölött ragadtak. A lakáshitelek 121 milliárd forintos havi új kihelyezése csaknem kétéves csúcsot, a személyi kölcsönök 68 milliárdja pedig történelmi rekordot jelent, miközben a lakossági betétállomány stagnált. Az év eddig legerősebb hónapját produkálta a vállalati hitelezés is, a vállalati betétállomány pedig már 11%-kal nőtt egy év alatt.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.