Dr. Ásványi Balázs a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar docense, vállalati kapcsolatokért felelős dékánhelyettese, az Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki MSc szak szakfelelőse. Kutatási területei közé tartozik a mezőgazdasági és élelmiszeripari melléktermékek biotechnológiai hasznosítása, élelmiszer- és állati diagnosztikai módszerek fejlesztése, valamint az élelmiszer- és takarmány iparban előforduló mikroorganizmusok szaporodás-kinetikájának modellezése. Számos Európai Uniós és hazai finanszírozású pályázati projekt résztvevője, illetve vezetője. Az élelmiszer- és takarmányipar szereplőivel olyan területeken dolgozott együtt, mint a húsipari tartósítási technológiák fejlesztése, a szállítás során fellépő mechanikai igénybevétel élelmiszer- mátrixokra gyakorolt hatásának vizsgálata, vagy fermentált probiotikus hatású takarmány kiegészítők fejlesztése. Mindezek mellett több mint 20 éves diagnosztikai gyakorlattal is rendelkezik az élelmiszer-, takarmány-, és környezet-monitoring területén. 15 évet töltött az iparban egy külföldi érdekeltségű biotechnológiai cég akkreditált laboratóriumának vezetőjeként.
Korábban a következő Portfolio konferencián vett részt előadóként: