Portfolio Konferencia logo

Kiss Tibor

Vállalat: Biokom Nonprofit Kft.
Beosztás: ügyvezető igazgató

Dr. Kiss Tibor a pécsi városüzemeltetésért felelős szervezet és a több mint 300 település hulladékgazdálkodási feladatait ellátó BIOKOM cégcsoport vezetője. Bányamérnök, okleveles környezetvédelmi szakmérnök és közgazdasági szakokleveles mérnök. PhD. fokozatát a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán szerezte, környezetgazdálkodási- hulladékgazdálkodási szakterületen. Doktori értekezésének címe: Gazdaságosság és rendszerszemlélet a települési szilárdhulladék-gazdálkodásban.
A szén és uránbányászat után közel 30 éves környezetgazdálkodási tevékenysége során részt vett Pécs város környezetvédelmi koncepciójának kialakításában, városüzemeltetési feladatainak újraszervezésében, a Miskolci Egyetem együttműködésével elindítója a magyarországi szelektív hulladékgyűjtésnek, uniós támogatással korszerű regionális hulladékgazdálkodási rendszerek kialakításának.
Pályafutása alatt - ideiglenes megbízással - számos krízishelyzetben lévő cég reorganizációjában és változásmenedzselési folyamataiban működött közre, például a Pécs Holding Zrt. esetében válságmenedzselés és a közfeladat-ellátási struktúra kialakítása, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságánál szervezetfejlesztési intézkedések megvalósítása volt a feladata, de koordinálta a pécsi Európa Kulturális Fővárosa Programot is. Nevéhez fűződik a 2004-ben még külföldi tulajdonban lévő BIOKOM Kft. sikeres reprivatizációja, és ismét 100 százalékban önkormányzati tulajdonú céggé alakítása.
2005-ben kezdeményezte és irányította a Pécs Ökováros – Mecsek-Dráva Ökorégió koncepció kidolgozását, melyre alapozva 2014-ben elindította a Zöld Főváros Programot.
A Pécsi Tudományegyetem Környezetmérnöki Tanszékének Tudományos főmunkatársaként Hulladékgazdálkodás, Környezetgazdaságtan, illetve Településgazdálkodás- és üzemeltetés tárgyak oktatója, a SMART CITY Technologies Kutatócsoport létrehozója, vezetője.

Korábban a következő Portfolio konferencián vett részt előadóként:

Önnek ajánljuk

Portfolio HR Revolution 2020

Portfolio HR Revolution 2020

2020. november 18. Budapest
Sustainable World 2020

Sustainable World 2020

2020. szeptember 9. Budapest
Portfolio Private Health Forum 2020

Portfolio Private Health Forum 2020

2020. november 10. Budapest
Iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!

Hírek, eseményajánlók első kézből

*

* - A feliratkozással elfogadom az ÁSZF feltételeit