Kövesse LinkedIn és Facebook oldalunkat!
Tájékozódjon eseményeinkről 6 iparágban: Offline és Online konferenciák
×

Dr. Kiss Tibor

Vállalat: Biokom Nonprofit Kft.
Beosztás: ügyvezető igazgató

Dr. Kiss Tibor a pécsi városüzemeltetésért felelős szervezet és a több mint 300 település hulladékgazdálkodási feladatait ellátó BIOKOM cégcsoport vezetője. Bányamérnök, okleveles környezetvédelmi szakmérnök és közgazdasági szakokleveles mérnök. PhD. fokozatát a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán szerezte, környezetgazdálkodási- hulladékgazdálkodási szakterületen. Doktori értekezésének címe: Gazdaságosság és rendszerszemlélet a települési szilárdhulladék-gazdálkodásban.
A szén és uránbányászat után közel 30 éves környezetgazdálkodási tevékenysége során részt vett Pécs város környezetvédelmi koncepciójának kialakításában, városüzemeltetési feladatainak újraszervezésében, a Miskolci Egyetem együttműködésével elindítója a magyarországi szelektív hulladékgyűjtésnek, uniós támogatással korszerű regionális hulladékgazdálkodási rendszerek kialakításának.
Pályafutása alatt - ideiglenes megbízással - számos krízishelyzetben lévő cég reorganizációjában és változásmenedzselési folyamataiban működött közre, például a Pécs Holding Zrt. esetében válságmenedzselés és a közfeladat-ellátási struktúra kialakítása, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságánál szervezetfejlesztési intézkedések megvalósítása volt a feladata, de koordinálta a pécsi Európa Kulturális Fővárosa Programot is. Nevéhez fűződik a 2004-ben még külföldi tulajdonban lévő BIOKOM Kft. sikeres reprivatizációja, és ismét 100 százalékban önkormányzati tulajdonú céggé alakítása.
2005-ben kezdeményezte és irányította a Pécs Ökováros – Mecsek-Dráva Ökorégió koncepció kidolgozását, melyre alapozva 2014-ben elindította a Zöld Főváros Programot.
A Pécsi Tudományegyetem Környezetmérnöki Tanszékének Tudományos főmunkatársaként Hulladékgazdálkodás, Környezetgazdaságtan, illetve Településgazdálkodás- és üzemeltetés tárgyak oktatója, a SMART CITY Technologies Kutatócsoport létrehozója, vezetője.

Korábban a következő Portfolio konferencián vett részt előadóként:

Önnek ajánljuk

Budapest Economic Forum 2022

Budapest Economic Forum 2022

2022. október 19.
Private Investor Day 2022/2.

Private Investor Day 2022/2.

2022. november 16.
Iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!

Hírek, eseményajánlók első kézből

A feliratkozással elfogadom az  Adatkezelési tájékoztató 
és ÁSZF feltételeit. 
Elmúltam 16 éves.