Kövesse LinkedIn és Facebook oldalunkat!
Tájékozódjon eseményeinkről 6 iparágban: Offline és Online konferenciák
×

Ürge-Vorsatz Diána

Vállalat: ENSZ Kormányközi Klímavédelmi Tantestületének Mérsékléssel foglalkozó Munkacsoportja, Közép-Európai Egyetem
Beosztás: alelnök, professzor

Ürge-Vorsatz Diana a budapesti Radnóti Gimnáziumban érettségizett, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen fizikusi diplomát szerzett.

1996-ban a kaliforniai egyetemen környezettudományból doktorált.

1996-től a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) környezetvédelmi tanszékének professzora, 2007-től a CEU Éghajlat- és Fenntartható Energiapolitikai Központjának igazgatója.

Az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testület (IPCC) III. Munkacsoportjának alelnöke.2002 óta részt vesz az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) munkájában; az IPCC tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el.

2007-től a Közép-Európai Egyetem éghajlati és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontjának vezetője. 2015 októberében megválasztották az IPCC III. Munkacsoportja alelnökének, amelynek az a feladata, hogy vizsgálja meg az összes lehetőséget az üvegházhatású gázok csökkentésére a légkörben és tudományosan megalapozza ezek megvalósítását.

Diana Urge-Vorsatz volt az IPCC két értékelő jelentésének koordináló vezető szerzője.

Az „Energiahatékonyság” folyóirat társszerkesztője, a „Környezet és erőforrások éves áttekintése” szerkesztőségének tagja.

A Tokiói Nemzetközi Keresztény Egyetem vendégprofesszora, valamint a IIASA (Nemzetközi Alkalmazott Rendszeranalízis Intézet) kutatója volt. Számos szervezet igazgatósági és tanácsadó testületén dolgozott, köztük az Innogy (korábban RWE), az Osztrák Klíma- és Energiaalap (KLIEN), az Európai Klíma Alapítvány (ECF), az Egyesült Királyság Energiakutatási Központja (UKERC) és a Magyar Energiahatékonysági Társfinanszírozási Program (HEECP) és a Budapesti Klub.

Rendszeresen meghívják magas szintű értékelő bizottságokba, például a Lawrence Berkeley Nemzeti Laboratóriumban és az EU Közös Kutatóközpontjában végzett munka értékelésére.

Több mint 200 tudományos publikációval rendelkezik, mint a PNAS, a Nature, a Nature Climate Change. Évente több mint 100 média felkérésnek tesz eleget az éghajlat- és energiaügyi kérdésekben.

2008-ban megkapta a Magyar Köztársaság „Közepes kereszt” elnöki díját, valamint 2009-ben a „Szerepmodell” díjat, és 2017-ben meghívást kapott az Academia Europaea tagjává.

Korábban a következő Portfolio konferenciákon vett részt előadóként:

Önnek ajánljuk

HR Revolution 2021

HR Revolution 2021

2021. június 1. Budapest
Portfolio-MAGE Járműipar 2021

Portfolio-MAGE Járműipar 2021

2021. június 15. Budapest
Hitelezés 2021

Hitelezés 2021

2021. június 9. Budapest
Iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!

Hírek, eseményajánlók első kézből

A feliratkozással elfogadom az  Adatkezelési tájékoztató 
és ÁSZF feltételeit. 
Elmúltam 16 éves.