Kövesse LinkedIn és Facebook oldalunkat!
Tájékozódjon eseményeinkről 6 iparágban: Offline és Online konferenciák
×
INGYENES RENDEZVÉNY

Rendkívüli helyzet és a tőzsde + Külföldi befektetések

Időpont: 2006. szeptember 20.  

Helyszín:

Miért jöjjön el?

A május eleji árfolyamcsúcsot jelentős korrekció követte a tőkepiacokon. Mind a fejlett gazdaságok tőzsdéi, mind a fejlődő piacok eszközárai jelentős mértékben estek. A befektetők egy része a hosszú távú kivárás mellett döntött - 2-3 éves távlatban továbbra is jó teljesítményt prognosztizált -, de akadtak olyanok is, akik elhúzódó medve piacot láttak előre. Azóta egyértelműen látszott, hogy a piacot temetőknek nem lett igazuk, de a korrekció előtti szinteket továbbra sem sikerült visszanyerni. Érdemes-e most vásárolni? Energiához kötött orosz piac? 10%-kal növekvő kínai gazdaság? Az orosz gazdaságnál nagyobb Korea? A nyersanyagszektor által vezérelt Brazília? Vagy bízzunk a konvergenciában, és maradjunk Kelet-Európában? Mekkora részvénykitettséget vállaljunk a mostani helyzetben? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a portfolio.hu Tőzsdeklub következő rendezvényén.

Töltse le Portfolio Events mobilapplikációnkat, amelyen megtalálja a Portfolio szakmai rendezvényeit egy alkalmazáson belül, személyre szabva. Többek között elérhető a rendezvény részletes programja, a résztvevői lista és a konferenciajegye. Sőt, virtuális névjegykártya-cserére is lehetőséget biztosítunk. A rendezvény előtt, közben és után is. A badgen pedig megtalálható a QR kód az Ön személyre szóló online névjegykártyája - olvassák be egymás QR kódját, és máris kapcsolatba kerülhetnek a konferencia után is. Szakma, élmény, networking! QR kódos letöltés >>

Jelentős korrekció után vagyunk a világ tőzsdéin, a mélypontok óta azonban érdemi vételi erő mutatkozott. A május eleji szintek több piac esetében is távol vannak még. Az utóbbi hetek emelkedése után azonban érdemes elgondolkodni, hogy elérkezhetett a profitrealizálás ideje, vagy inkább biztosabb beszállási pont mutatkozik. Ha úgy gondoljuk, hogy ismét érdemes német, francia vagy akár kínai, japán, koreai papírokat venni, akkor hogyan tegyük ezt? Hogyan kaphatunk információkat ezekről a piacokról?

Egyre többet találkozhatunk külföldi befektetési alapok kal, melyek forgalmazását a hetekben vagy alig pár hónapja kezdték meg hazánkban. Ezek segítségével már kisbefektetők, illetve az intézményi kör egy része számára is elérhetővé váltak olyan piacok, melyek korábban csak igen nehezen, jelentős tranzakciós költséggel voltak megközelíthetők. Az alapok jegyeit már közvetlenül is megvásárolhatjuk, de számos unit-linked termék épül ezekre a jegyekre. Mit kell tudni ezekről? Mekkora kockázatot jelentenek? Pontosan milyen terméket válasszunk, ha az optimális befektetési lehetőséget keressük? A külföldi alapokat forgalmazó, illetve külföldi piacokon vagyonkezelést végző legnagyobb hazai társaságok szakértői válaszolnak ezekre a kérdésekre.

Kapcsolat

Iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!

Hírek, eseményajánlók első kézből

A feliratkozással elfogadom az Adatkezelési tájékoztató 
és ÁSZF feltételeit. 
Elmúltam 16 éves.