Forint: Légvárak vs. piaci realitás?

Időpont: 2005. március 29.  

Helyszín: Hilton Budapest Westend

Kiemelt témáink

Előadóink lesznek többek között

speaker image
Bartha Attila

Kopint-Datorg
speaker image
Bogsch Erik
Elnök
Richter Gedeon NyRt.
speaker image
Lars Christensen

Danske Bank
speaker image
Draskovics Tibor
partner
PricewaterhouseCoopers
speaker image
Duronelly Péter CFA
szenior portfóliómenedzser
Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.
speaker image
Hamecz István
elnök-vezérigazgató
OTP Alapkezelő
speaker image
Heim Péter
elnök-vezérigazgató
AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.
speaker image
Kovács Álmos
helyettes államtitkár
PM

Miért jöjjön el?

A magyar gazdaságban az utóbbi években jelentős egyensúlyi problémák keletkeztek. A hosszú ideje kívánatos államháztartási reform nem indult meg, a gazdaság külső forrásbevonása egyre jelentősebb.

Támogatóink

Főtámogató

Deloitte Zrt.

Támogató

SAP
A magyar gazdaságban az utóbbi években jelentős egyensúlyi problémák keletkeztek. A hosszú ideje kívánatos államháztartási reform nem indult meg, a gazdaság külső forrásbevonása egyre jelentősebb. A forint árfolyama a fundamentális problémák ellenére igen erős volt az elmúlt hónapokban, ugyanakkor úgy tűnik, hogy stabil alapok nélkül egy igen bizonytalan helyzet alakult ki. A piac többsége jelentős árfolyamgyengüléstől tart, az idei év elején már érezhető volt a korrekciók első hulláma. A forintpiac relatív mérete miatt is igen sérülékeny, a globális pénzügyi folyamatok, hangulatváltozások érdemben hatnak az árfolyamra. A nemzetközi devizapiacok megnövekedett volatilitása, a globálisan emelkedő kamatszint a fejlődő piaci devizák pozícióját is alapjaiban érintheti.

A magyar lakosság és vállalati szféra egyre inkább devizában eladósodott. A forint erősödése ily módon nem csak az exportbevételek forintban számított értékét csökkentheti, de a finanszírozást is olcsóbbá teheti. Ennek a folyamatnak ugyanakkor a másik oldalát is látni kell, a forintgyengülés miatt a devizaadósság terhek jelentősen emelkedhetnek. A vállatok pénzügyi terveik készítésénél, a háztartások lakáshitel választásánál stb. érdemes tisztában lenni a lehetőségekkel, de a kockázatokkal is. A magyar intézményi és magánbefektetők részéről a regionális befektetések a hazai piac korlátozott mérete miatt egyre jelentősebbek, a forint- illetve devizakockázat számukra is egyre fontosabb a körülmények értékelésekor.

Konferenciánk ehhez kíván segítséget nyújtani a pénzügyi és reál szféra számára egyaránt.

Galéria

Portfolio.hu Forint Konferencia

Kapcsolat

Iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!

Hírek, eseményajánlók első kézből

A feliratkozással elfogadom az ÁSZF feltételeit