Koronavírus-járvány: 7 országban is segített az OTP

Portfolio
A koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai minden embert, céget és szervezetet mélyen érintenek, nem kivétel ez alól az OTP Csoport sem. A bankcsoport az elmúlt hónapokban igyekezett azoknak segíteni, akikre kulcsszerep hárult a védekezésben, valamint a nehéz helyzetben lévő családokat, akiknek nem állt rendelkezésére anyagi biztonságot adó háttér.

A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.

A koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásait szinte mindenki – emberek, civil szervezetek, cégek – érezte a saját bőrén, sokan kerültek nehéz helyzetbe. Az OTP Csoport épp ezért próbált segíteni azoknak, akik rászorultak: egyrészt a hátrányos helyzetű családoknak, másrészt egészségügyi és oktatási intézményeknek.

"Több kórháztól érkezett támogatási kérelem bankunkhoz és a bank alapítványához, a Humanitás Szociális Alapítványhoz. Számos szempontot mérlegelve, a bank alapítványának bevonásával döntöttünk a kiválasztásról és a támogatás mértékéről. Ügyeltünk arra, hogy budapesti intézmény mellett vidéki kórházaknak is nyújtsunk segítséget" – mondta a Portfolio-nak Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing és kommunikációs igazgatója. Végül

400 millió forintot adományozott az OTP Bank a balassagyarmati, ózdi, sátoraljaújhelyi, dunaújvárosi kórházaknak, valamint a Budapesti Szent Ferenc kórháznak, és 20 lélegeztetőgépet biztosított az egészségügyi intézmények számára.

A hitelintézet igyekezett enyhíteni azokat a komoly nehézségeket is, amelyeket a távoktatás bevezetése, a digitális oktatásra való gyors átállás jelentett az oktatási intézményeknek és a családoknak. Annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű településeken élő, nehéz sorsú családok gyermekei az esélyegyenlőség lehetőségének megteremtésével bekapcsolódhassanak a digitális oktatásba, az OTP Bank stratégia partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével másfél millió forint támogatást és 25 számítógépet ajánlott fel részükre. A bank munkatársai is segítettek.

A házon belül meghirdetett jótékonysági gyűjtőakció szinte megduplázta az eredeti támogatási összeget, amely így végül közel 3 millió forintot tett ki.

 A karitatív szervezet az összeget az iskolaév befejezéséhez szükséges papír, füzetek és írószerek – színes ceruza, gyurma, festékek –, valamint a kreatív foglalkozásokhoz szükséges alapanyagok vásárlására fordított, illetve közel 600, egyenként mintegy 4000 forint értékű csomagot állítanak össze, melyeket a nyár folyamán és az iskolakezdéskor fognak átadni a gyerekeknek. 

"Az elmúlt tíz év során az ország számos településén futó Jelenlét programon keresztül juttattuk el a családoknak és a gyerekeknek felajánlott adományainkat. A program alapja az elszegényedett településeken végzett állandó és intenzív szociális munka, így a Máltai Szeretetszolgálat valóban célzottan tud segíteni a rászorulókon" – mondta Nagy Zoltán Péter.

Az OTP Csoport nem csak belföldön, hanem külföldön is igyekezett segítséget nyújtani a leánybankok közreműködésével. Szerbiában, Bulgáriában, Romániában, Montenegróban, Moldovában, Horvátországban – ahol nemcsak a globális járvány, hanem a fővárost, Zágrábot érintő márciusi földrengés is hatalmas károkat okozott – kórházakat, rászoruló időseket, családokat segítettek pénzbeli támogatással, orvosi eszközökkel, lélegeztetőgépekkel, mentőautóval, valamint több ezer élelmiszercsomaggal. A marketing és kommunikációs igazgatótól megtudtuk, a leánybankok általában helyi szinten kezelik a támogatásokat, a helyi igényekre, felmerülő helyzetekre reagálva.

Az OTP Csoport mostanáig összesen mintegy kétmilliárd forintnak megfelelő támogatást nyújtott a járványhelyzet kezelésére.

A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF