Ezek a magyar befektetések aztán ügyesen átvészelték az év elejét

Portfolio
Az idei tőkepiaci turbulencia nem sok befektetési alapnak kedvezett, voltak azonban olyan befektetési kategóriák, mint az arany vagy az ingatlanok, amelyek viszonylag stabilan át tudták vészelni a hatalmas kilengéseket. Megnéztük, idén eddig hogy teljesítettek a hazai ingatlanalapok.
Az összes ingatlanalap közül (lakossági, intézményi, zártvégű, nyíltvégű) az idei legnagyobb felértékelődésen a következő alapok mentek át:

A táblázatból kiderül, hogy:
  • A legnagyobb felértékelődésen a Biggeorge's ingatlanalapja ment keresztül, amely értékesíteni tudta az ingatlan portfóliójának egy részét. A 75 százalékos tőkeáttétel miatt a tranzakciókon realizált eredmény hatása az egy jegyre jutó nettó eszközértéken felnagyítva keletkezett, ezért az alap 172 százalékot értékelődött fel, amelynek örülhettek az alap intézményi befektetői.
  • A második legnagyobb felértékelődésen a Reálszisztéma (most már Globeserv) alapkezelő ingatlan alapja volt, amely (friss havi jelentés híján csak sejteni tudjuk, hogy) vagy eladta az ingatlanjai egy részét, vagy pedig felértékelődtek a portfóliójában szereplő ingatlanok.
  • A legjobban teljesítő öt ingatlanalap maradék három befutóját a Diófa Alapkezelő kezeli, a zártkörű Torony Ingatlan Alap hozott közülük a legjobban, ezt követte a Diófa Ingatlan lakossági és intézményi sorozata.

A lakosság számára elérhető ingatlanalapok közül a legjobban teljesítő öt alap is mind pozitív hozamot hozott (nem minden befektetési kategóriában volt ez így év eleje óta):

Legrosszabbul az alapok alapja konstrukcióban dolgozó, más ingatlanalapok befektetési jegyeit megvásárló ingatlanalapok teljesítettek az idén:

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF