Előfizetői tartalom

Visszatértek az emberek a plázákba - Beindul a bérleti díjak emelkedése?

Portfolio
Több mint egy éven át csökkent a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon, idén januárban azonban megtört a folyamat, amikor 0,6 százalékkal emelkedett éves összevetésben a forgalom volumene. Hogy milyen hatással volt ez az egyes kiskereskedelemi egységek kihasználatlansági rátáira és bérleti díjaira, azt az MNB legújabb Kereskedelmiingatlan-piaci jelentése alapján néztük meg.

A KSH adatait is feldolgozó jelentésből kiderül, hogy idén januárban 0,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene éves összehasonlításban, amivel megtört a tizenhárom hónapja tartó éves alapú csökkenés. A lakossági fogyasztást meghatározó fontosabb tényezők közül a nemzetgazdasági reál átlagkereset 2023 decemberében 10,3 százalékkal nőtt éves alapon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés