Koronavírus Magyarországon: kijött a vasárnap reggeli adat

Portfolio
858 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 30 575 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 10 idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 822 főre emelkedett, 7470-en pedig már meggyógyultak - írja a koronavirus.gov.hu portál.

858 új regisztrált megbetegedésről adott számot a kormányzati portál, ezzel két, 1000 feletti regisztrált esetszámmal bíró nap után ismét csökkenést láthatunk a hivatalos adatokban.

A kevesebb regisztrált esettel együtt az elmúlt 24 órában kevesebben hunytak el itthon koronavírusban, mint a megelőző napokban. A mostani adatok szerint 10 elhunyt köthető a vírushoz, mindannyian idősebb, alapbetegségekkel bírók voltak. Az alacsonyabb halálozási szám ellenére a hétnapos mozgóátlag továbbra is emelkedik.

A portál szerint 685 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 42-en vannak lélegeztetőgépen. Ez azt jelenti, hogy a kórházi ápolásra szoruló és lélegeztetőgépen lévő betegek száma az elmúlt napokban csökkent, azonban ebben valószínűleg a betegségből felépülők mellett az is szerepet játszik, hogy három nap alatt 41-en hunytak el.

Az elmúlt 24 órában összesen 7957 tesztet csináltak a hatóságok, jóval kevesebbet, mint a megelőző napok 11 ezer feletti tesztszámai. Ez azt is jelenti, hogy közel 11% a pozitív tesztek napi aránya, tehát nagyon rossz a magyar detektálási arány, ennél csak egyszer láttunk rosszabb arányokat.

A megyei bontás alapján a legtöbb új fertőzöttet egy nap alatt Budapesten regisztrálták 283 fővel, ezt követte Borsod-Abaúj-Zemplén 166 fővel, majd Hajdú-Bihar 130-cal. 100 feletti esetszám volt még Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben is, közel száz pedig Győr-Moson-Sopron megyében.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF