Megnyílhat végre a Rácz fürdő? - A Főváros cáfol

Portfolio
Úgy tűnik megállapodásra juthat a kisebbségi tulajdonos főváros és a magánbefektető, a budai Tabánban lévő Rácz fürdőkomplexum ügyében. Az épület egy éve már teljesen elkészült, de az elhúzódó üzembe helyezési eljárás miatt még ma sincs nyitva, írja a Napi Gazdaság.
A legújabb információk szerint a hét végén megállapodásra juthat a kisebbségi tulajdonos főváros vezetése a Rácz fürdő és hotel magánbefektetőivel. A budai oldal legújabb ötcsillagos szállodai egységének üzembe helyezéséről mintegy nyolc hónapja egyeztetnek a felek.Bár a fürdő felújítására alakult cég már nyolc éve létezik, a hosszas régészeti feltárások és az építkezést követően tavaly ősszel már használatbavételi engedélyt is kapott az épület, ennek ellenére a hotel és a fürdő továbbra sem fogad vendégeket. A nyitást a kisebbségi tulajdonos fővárosi önkormányzat és a 75%-os tulajdonrésszel rendelkező magánbefektető megállapodásának hiánya gátolja.

A beruházásra és üzemeltetésre létrehozott Rácz Nosztalgia Kft. eddig több mint kilencmilliárd forintot fordított az épület újjáépítésére, ám a főváros új vezetése módosítani szerette volna az elődje által kötött szerződést. A Napi értesülései szerint eddig több lehetséges verzió is felmerült, mint például, hogy a főváros tulajdonrésze 50 százalékra nőjön, ám eddig nem sikerült megállapodásra jutni.

Az elmúlt napokban azonban látszik némi előrelépés. A lap értesülései szerint jelenősen közeledett a két fél álláspontja egymáshoz, így látnak arra reményt, hogy a megállapodás napokon belül megszülessen. Amennyiben a megállapodásra valóban sor kerülne, akkor legkorábban ez év végén megnyithat a komplexum.

A Portfolio.hu megkereste Szűcs Somlyó Máriát, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatóját, aki cáfolta a Napi Gazdaság értesüléseit és elmondta, hogy egyáltalán nincsen megállapodás közeli helyzet a fővárosi önkormányzat és a fejlesztő között. Így azt sem tudta megerősíteni, hogy a fürdőt várhatóan mikor adhatják át a közönségnek.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF