Előfizetői tartalom

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Portfolio
Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderült, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök az ülésen kifejtette, hogy szerinte nem lesz szükség kamatemelésre, és a beérkező adatokon múlik, hogy a jegybank mikor és mennyi kamatcsökkentést tud végrehajtani. Az összességében óvatos, inkább kissé laza hangulatú sajtótájékoztató erőt adott a piacoknak, a dollár gyengül.

2024. május 01. 21:20 Megosztás Véget ért az esemény A Fed legközelebb júniusban tart kamatdöntő ülést, amelyen a várakozások szerint nem változtatnak a kamatokon. Addig érkeznek még fontos adatok, először holnapután az amerikai munkanélküliségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés