Új székházat épít a Google

Portfolio
Új székházba vonja össze londoni irodáit a Google. A 11 emeletes komplexumot egymilliárd fontból építik fel a King's Cross állomás mögötti 2,4 hektáros területen - írja a Financial Times. A Google nem az egyetlen technológiai óriás, amelyik új székházat tervez Londonban. Ezek a beruházások szerencsés esetben komoly lehetőséget biztosíthatnak a brit főváros ingatlanpiacának fellendülésére.
A Google jelenleg két különböző helyszínen működik, amelyet az új iroda létrehozásával összevonnak. A székház az egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projekt Londonban, és megvalósítására valószínűleg nem csak praktikus okokból szánta rá magát a keresőcég. A technológiai óriás számára presztízskérdés a székház létrehozása, mert ezzel is ki kívánja nyilvánítani elkötelezettségét London iránt, ugyanis az utóbbi időben felerősödtek a Google-t vádoló kritikák, miszerint más technológiai cégekkel együtt adóelkerülésre használja nemzetközi leányvállalatait.

A Google egyébként messze földön híres irodáinak különleges belső kialakításáról, amely kellemes és inspiráló környezetet teremt az alkalmazottai számára.



A Google nem az egyetlen technológiai óriás, amelyik új székházat tervez Londonban. Az Oracle, a Skype és az Amazon is hasonló terveket fontolgat. Amellett, hogy a cégek kinyilvánítják elkötelezettségüket a londoni üzleti világ felé, a beruházásokkal komoly lehetőséget biztosítanak a brit főváros ingatlanpiacának fellendülésére.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF