A bolgár királyfi is kellett az OTP nagy meneteléséhez

Portfolio
Megjelent az Első Yard című podcastsorozat ötödik epizódja, mely Lantos Csaba befektetőről szól. Az adásban az OTP Bank korábbi vezérhelyettese egyebek mellett beszélt gyermekkoráról, arról, hogy milyen közös üzletet vitt Hernádi Zsolttal a Rajk László Szakkollégiumban töltött idő alatt, szóba került a tőzsde, a Creditanstalt, beszélt a devizahitelekről, valamint befektetéseiről is.

Megjelent az Első Yard ötödik epizódja, mely Lantos Csaba befektetőről, a Creditanstalt korábbi hazai vezetőjéről, az OTP Bank egykori vezérigazgató-helyettesének életútjáról, karrierjéről szól.

Az epizód meghallgatható a Portfolio Csoporthoz tartozó Pénzcentrum podcast csatornáján a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, az Anchor.fm-en, a többi nagy podcastfelületen, és itt, ebben a cikkben, alul is.

Lantos 1962. január 28-án született, majd pedig Hódmezővásárhelyen és Nyíregyházán nőtt fel. Utóbbi város elit gimnáziumában, a Krúdy Gyula Gimnáziumban érettségizett, innen került a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemre, ahol a Rajk László Szakkolégium tagja lett.

Az egyetemet követően dolgozott kötvénykereskedőként a Budapest Bankban, majd pedig a Creditanstalthoz került, mely céget 1997 és 2000 között vezette. 2000-ben került az OTP Bankhoz lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettesként, amely intézettől 2007-ben távozott – azóta befektetőként van jelen az üzleti életben.

Lantos Csaba az Első Yardnak beszélt arról, hogy

  • mi inspirálta első befektetését, melynek keretén belül két telket vett Telkiben a ’80-as években;
  • milyen üzletet vitt Hernádi Zsolt jelenlegi MOL-vezérrel, miközben mindketten a Rajk László Szakkollégiumba jártak;
  • miért nem lett – eredeti tervei ellenében – városszociológus;
  • mi volt az a pont, amikor megérezte, hogy hamarosan vége lehet a szocializmusnak;
  • milyen volt a korai magyar tőzsde;
  • miért hagyta ott a Creditanstaltot az OTP Bank ajánlatáért;
  • miképpen találták meg felvárásra a bolgár DSK Bankot, ami az OTP első nagy bevásárlása lett, és mi köze volt ehhez az utolsó bolgár király fiának, azaz egy bolgár királyfinak; és hogy
  • miért nem keresett az OTP Bank után már új állást.

Az Első Yard Lantos Csabáról szóló adása meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, az Anchor.fm-en, a többi nagy podcastfelületen, és itt, ebben a cikkben is:

Mi az az Első Yard?

Az Első Yard a Pénzcentrum podcast sorozata olyan magyarokról, akik maradandót alkottak az üzleti életben. Minden részben egy vállalkozó, befektető vagy vállalati szakember életét, karrierútját dolgozzák fel. Az első rész Gerő Viktorról, a Vatera korábbi vezetőjéről szólt, a második rész a BiotechUSA-tulaj Lévai-testvérekről, Bálintról és Balázsról, a harmadik részben Balogh Levente beszélt az életéről és a Szentkirályi történetéről, a negyedik részben pedig Horváth Miklós, a Hungarocamion korábbi tulajdonosa volt a podcast vendége.

Címlapkép és a cikkben lévő képek forrása: Képszerkesztőség/Ancsin Gábor

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF