Las Vegas-i hangulatban érkezett Budapestre a Huawei Mate 8 (x)

Portfolio
Nagyszabású rendezvényen mutatta be hazánkban legújabb prémium kategóriás okostelefonját a Huawei: a Kiosk Budapestben kaszinóval, mentalistával, divatbemutatóval várta a cég a vendégeket. A Mate 8 is izgalmas változásokat hozott, a Huawei sokat fejlesztett telefonján az előző generáció óta.

A Mate 8 okostelefont még tavaly novemberben jelentették be, a szakma azonban először a Las Vegasban megrendezett CES elektronikai kiállításon vehette szemügyre az új készüléket. Néhány héttel később a Huawei nem csak a telefont, de Las Vegast is elhozta Magyarországra. A rendezvényen többek között Korda György és Iszak Eszter várta az újságírókat és szakmabelieket a helyben kialakított kaszinóban.



Dupláznák a részesedést

Seth Wang, a Huawei Technologies Hungary Kft. fogyasztói üzletágának igazgatója a Mate 8 bemutatása mellett a cég tavalyi magyarországi eredményeiről is beszélt. Elmondása szerint a vállalat dinamikusan növekedett hazánkban 2015-ben, a fogyasztói üzletág bevételei 86%-kal nőttek egy év alatt, piaci részesedésük pedig elérte a 7 százalékot (2014-ben még csak 4,4% volt). 2015 decemberében már minden tizedik Magyarországon eladott okostelefon Huawei gyártmány volt.

Wang a jövőbeni tervekről is szólt, 2016-ban a vállalat a közép- és felsőkategóriás termékekre összepontosítja majd stratégiáját. Céljaik rendkívül ambiciózusak: a következő év során terveik szerint megduplázzák majd piaci részesedésüket.

Sokkal gyorsabb, energiahatékonyabb lett a Mate 8



A Huawei legújabb telefonja két ponton fejlődött kiemelkedően nagyot. A korábbi Kirin 925-höz képest a Kirin 950 processzora 100 százalékkal nagyobb teljesítményt képes felmutatni, emellett pedig nagy hangsúlyt kapott az energiahatékonyság, ezen 70 százalékkal növeltek. A grafikus gyorsítás szintén nagyot ugrott, a korábbi készülékhez képest e téren 125 százalékos a növekedés.

A telefonban egy 4000mAh-s akkumulátor kapott helyet, ezzel normál használat mellett akár két és fél napot is kibír a telefon, gyakori használat esetén pedig körülbelül másfél napot. Maga a töltés is gyorsabb lett, mindössze fél óra alatt feltölthetjük annyira, hogy egy teljes napig kibírja további töltés nélkül.

Az ujjlenyomat-olvasón is fejlesztettek, az új eszköz kétszer olyan gyorsan azonosít, mint elődei, és támogatja a FIDO és Android M leolvasási szabványokat is, így biztonságosabban fizethetünk vele. A biztonságot a megerősített CPU is szolgálja, valós időben titkosítva adatainkat.

A Mate 8-ben egy 8 megapixeles előlapi, illetve egy 16 megapixeles hátlapi kamera kapott helyet egy új, hatékonyabb képstabilizátorral együtt.

A telefonon Android 6.0-ás rendszer fut, és ahogyan megszokhattuk, a Huawei saját interfésszel látta el: az EMUI 4.0 felülettel használhatjuk.

A Mate 8 egyértelműen a prémium kategória tagja. Hazánkban január végétől vásárolható meg ezüst és szürke színekben, 199 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron.

További információk

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF