Rosé aranyszínben (x)

Portfolio
A 19. Országos Rozé Borverseny, ez a tradicionálisan Miklós-napon szervezett hazai megmérettetés összesen 332 rosébor mintát fogadott idén Magyarország valamennyi borvidékéről. Ebben az évben a borverseny egyértelmű győztese kétség kívül a Garamvári Szőlőbirtok Lellei Rosé bora, melyet "Magyarország legjobb rosé bora" címmel és aranyéremmel díjazott a zsűri.



A prémium pezsgőiről híres, de kiváló borokat készítő Garamvári Szőlőbirtok a Dél-Balatoni borvidéken elterülő birtokairól szüretelte a nagyszerű rozé cuvée-t. A borászat szakemberei elsősorban a precíz borászati munkát, azaz a megfelelő időpontban elvégzett szüretet és a kitűnő házasítást jelölik meg sikerük zálogaként, és minden bizonnyal igazat állítanak: idén ez már a második kitüntető címük. Korábban lellei Irsai Olivér boruk nyert "Legjobb Hazai Nemesítésű Illatos Fehérbor" nagydíjat a 2017-es Országos Borversenyen.

Minden bizonnyal nagyon éles volt idén a verseny, hiszen a 332 részt vevő rosé mintára összesen 73 arany, 190 ezüst és 69 bronz díjazás jutott - ez egyértelművé teszi, hogy borászati szemszögből a 2017-es év kivételesen remek termést hozott.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF