ELTE: arccal a jövő felé (x)

PR cikk
Innovatív fejlesztéseknél bábáskodik a nagy múltú magyar egyetem.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyar egyetem, mégis tudatosan a legmodernebb fejlesztésekre koncentrál. Néhány hete kezdte meg tevékenységét az ELTE-n a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból elnyert 1.2 milliárd forintos támogatással egy informatikai Kompetencia Központ. A projekt a digitális iparban, a pénzügyi szektorban, illetve az egészségügyben alkalmazható, a versenyképességet növelő informatikai megoldásokat fejleszt, hosszútávon pedig egy, az ELTE tudásbázisára épülő, fenntartható innovációs ökoszisztéma kialakítása a cél.

Az egyetem korábban alapító tagként csatlakozott a hazai Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz, amelyben magyar és nemzetközi cégek, egyetemek, tudományos műhelyek, szakmai és közigazgatási szervezetek karöltve dolgoznak a forradalmi változásokat hozó MI kutatásokon. Idén áprilisban együttműködés kezdődött az ELTE és a Digitális Jólét Program között is, melynek révén Digitális Kiválósági Központot hoznak létre az egyetemen.  

Az ELTE a minőségi felsőoktatás és a tudományos kutatások mellett a hazai innováció fellegvára is. Miközben a Természettudományi és az Informatikai karokon a hétköznapi életet hamar elérő, intenzív innovációs tevékenység folyik, a társadalomtudományi és bölcsészettudományi karok az új megoldások és diszciplínák terjedésével, illetve társadalmi hatásaikat vizsgáló elemzésekkel érnek el látványos eredményeket

– mondta erről Darázs Lénárd rektorhelyettes az egyetem legutóbbi Innovációs Napján, ahol minden évben kitüntetik a leginnovatívabb kutatót és diákokat.

Darázs Lénárd, az ELTE általános ügyekért felelős rektorhelyettese

A globális felsőoktatási és tudományos térben kulcsszerep jut a nemzetközi együttműködéseknek. Az ELTE évtizedek óta tagja a legrangosabb egyetemi szervezeteknek, tavaly pedig a Barcelonai Egyetem, a Trinity College Dublin, az Utrechti Egyetem és a Montpellier-i Egyetem részvételével megalapította a CHARM-EU nemzetközi szövetséget. Ebben a tagok egy interdiszciplináris Európai Egyetem létrehozásán dolgoznak együtt, a fenntarthatóság és klímavédelem szempontjait szem előtt tartó közös európai mesterképzések a tervek szerint 2021 őszén indulhatnak.

Élvonalbeli K+F+I tevékenysége mellett az alma mater méltán híres összetartó hallgatói közösségéről, aktív kulturális és sportéletéről is, amelynek köszönhetően az egyetemi évek a legtöbb hallgató számára nemcsak minőségi oktatást, de életre szóló élményeket, szakmai és baráti kapcsolatokat is jelentenek.

(X) 

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF