KYOCERA a top 100-ban – vállalat a fenntarthatóság jegyében (x)

PR cikk
A környezettudatosság a megfelelő irodai gépek kiválasztásánál kezdődik.

A gazdasági fejlődés és a környezettudatosság nem feltétlenül egymás szinonimái, pedig a jövőben kénytelenek lesznek kéz a kézben járni. Amikor fenntarthatóságról gondolkodunk, nem csak a gyárak, a közlekedés szén-dioxid kibocsátását kell szem előtt tartanunk, hanem az irodák működését is. Amíg a hagyományos, papíralapú adatrögzítés és tárolás marad fókuszban, az igazán áttörő változás váratni fog magára, de vannak cégek, amelyek már régóta előre tekintenek.

A Wall Street Journal nemrégiben a “Világ 100 legfenntarthatóbban irányított vállalata” közé sorolta a Kyocera-t a 2020-as listán.

A rangsor kialakításánál az elemzők több mint 5,500 üzleti vállalkozásnak összegezték a fenntarthatósági mutatóit. Az elemzések az alábbi szempontokon alapultak:

  • Üzleti modell és innováció
  • Külső társadalmi és termékkel kapcsolatos kérdések
  • Alkalmazottak jóléte és munkahelyi környezet
  • A környezet megóvásáért tett erőfeszítések és a környezeti kockázatok kezelése

A Kyocera fenntarthatósági intézkedései az alapító, Dr. Kazuo Inamori filozófiáját tükrözik, mely szerint helyesen, emberi lényhez méltóan kell cselekedni az együttélés és a földi élet irányelveinek megfelelően. Ezt többek között úgy érik el, hogy termékeik hosszabb élettartamúak és kevesebb hulladékot termelnek. Ez a felelős gondolkodás megkülönbözteti a Kyocera-t a legtöbb gyártótól. Az innovációért és a környezet megóvása iránti elkötelezettségért járó elismerés méltán került a nagymúltú vállalathoz, mely világszinten elismert nyomtató és multifunkciós irodai berendezéseiről, illetve szoftveres és informatikai megoldásairól.

Ezt a filozófiát követi a márka magyarországi disztribútora is, a Global-Union Kft. „A cég 1991 óta van jelen a hazai irodatechnikai piacon. Országos viszonteladói hálózatot épített ki, és szervizhálózata is folyamatosan bővül. A megbízható, japán minőséget az elérhető legkedvezőbb áron, professzionális hátteret biztosítva juttatjuk el a vásárlókhoz” – mondta el Juhász László, a Global-Union Kft. ügyvezetője és egyben alapítója.

Az elmúlt években a Global-Union Kft. is sokat tett a “zölddé válás” érdekében. A Kyocera díjnyertes ECOSYS termékcsaládja támogatja többek között a “Toner Take Back” koncepciót, emellett fontos mérföldkő a napelemek egyre nagyobb piaci térnyerése kapcsán a  KYOCERA Solar disztribúciós jogának megszerzése, melynek köszönhetően további fontos lépést tett a cég a fenntartható fejlődésért.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF