Előfizetői tartalom

Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. Németországban a Bundestag elé került a napokban az a törvényjavaslat amivel tovább akarják gyorsítani a napelemek németországi terjeszkedését. Magyarországon legutóbb viszont elkaszáltak egy olyan kapacitásbővítési csomagot, amely az évtized végére akár további 10 GW megépítése előtt nyitotta volna meg a beruházási lehetőségeket. Kiss Ernőt, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség MNSZSZ) elnökét kérdeztük.

A naperőműveknek olyan kiemelkedő szerepük van Magyarországon, hogy a világon a 6., Európában pedig a 3. legnagyobb napenergia részarányig jutottunk el az ország villamosenergia mixében. Vagyis: alig van valaki, akinél jobb lenne a helyzet, mint nálunk. Erről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt tavaly, amikor Mezőcsáton átadta az ország legnagyobb napelemes erőművét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés