Európai szinten is különleges lakások épülnek Újbudán (x)

PR cikk
A komplex fejlesztési stratégia mentén megvalósuló új, Duna-parti projektben, a Metrodom River lakóparkban már most sokan látnak fantáziát.

Már javában zajlik a Metrodom River lakópark első és második ütemének kivitelezése Budapest új, zöld városközpontjában, a XI. kerületi Budafoki úton.

„Kollégáimmal olyan otthonokat és élettereket terveztünk, amelyek jól reflektálnak egyéni helyzetekre és igényekre” – közölte a Portfolio-val Kricsfalussy Tamás, a fejlesztést megvalósító Metrodom értékesítési igazgatója.

A nemzetközi minták alapján olyan szolgáltatások válnak helyben elérhetővé, melyek újradefiniálják a lakóhelyhez fűződő viszonyt. Ilyen lesz a lakóparkban kialakítandó bölcsőde, óvoda, babajátszószoba és vizes játszótér, továbbá ide tartoznak majd az olyan rekreációs és szórakozási célt szolgáltató egységek is, mint a kül- és beltéri fitneszterem, valamint a grill- vagy tai chi terasz. Ezeken kívül kialakításra kerül pékség és kávézó is.

„Nemcsak Budapesten, hanem európai szinten is különleges, hogy a Metrodom River lakópark keretén belül egy ennyire komplex fejlesztési koncepciót tudunk megvalósítani, egyszerre nagyvárosi környezetben, s mégis közel a természethez” – mondta Kricsfalussy.

A lakóparkból közvetlenül elérhető a Duna-parton kialakított sétány, és a projekt különlegessége, hogy a lakások kétharmada kilátást biztosít a Duna távolba vesző, széles vízfelszínére vagy éppen a budai hegyekre. A háromhektáros, parkosított belső területen ráadásul nem jár majd autó, mivel a forgalmat a felszín alá terelik. Mindemellett a lakóparkból, amely saját portaszolgálattal is rendelkezik majd, tömegközlekedéssel 25 percen belül elérhető az Astoria. A Duna túlpartján elhelyezkedő Nemzeti Színház, valamint a Ludwig Múzeumnak és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremnek is otthont adó Müpa autóval mindössze 10 perc, a Kopaszi-gát pedig sétatávolságban található.

A beruházás során külön figyelmet fordítanak az okosmegoldásokra, valamint, hogy a fűtés-hűtési rendszer minél kevésbé terhelje a környezetet.

„A környék fenntartható módon fejlődik, így az itt lakók igényeit egyre több bolt, áruház és szolgáltatóegység szolgálja ki, a terület élhetősége viszont nem sérül ebben a folyamatban” – hangsúlyozta Kricsfalussy Tamás, aki szerint a fejlődő városrész és a megannyi közeli munkahely befektetési célból is érdekessé teszi a Metrodom Rivert. A befektetési célú vásárlást a magas bérbeadhatósági potenciál mellett az ingatlanárak elmúlt években tapasztalt, inflációt meghaladó emelkedése is fűtheti.

A Metrodom River lakópark első üteméből már csupán 50 lakás érhető el – amelyeket várhatóan 2024 márciusában adnak át, a „B” ütem értékesítése pedig jövő nyáron fog elindulni. A projekt minden szempontból megfelel a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) követelményeinek, így a lakásokra kamattámogatott hitel és vissza nem térítendő támogatás is elérhető.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF