A siker kulcsa a megújulás – A mérnökiroda szintet lép (x)

PR cikk
Válaszok az építési beruházások kihívásaira

A 3E International Kft., hazánk egyik vezető, mérnöki szolgáltatásokat nyújtó vállalata tavaly az év végi nagy sürgés-forgásban egy pillanatra megállt és körbenézett. És felismerte, hogy jelen helyzetben hogyan tudna még inkább a nagyberuházók és ingatlanfejlesztők segítségére lenni.

Az ötlet: a szolgáltatások egy olyan komplex rendszerét megalkotni, mellyel lefedhető az építkezés során felmerülő valamennyi igény, mindezt a klasszikus mérnöki szolgáltatásokon –projektmenedzsmenten, műszaki ellenőrzésen és költségszakértésen – túli lehetőségek és új technológiák beemelésével. És hogy mindezen szolgáltatások egy tető alá kerüljenek, év elején szervezeti szinten is megalakult a 3E Group, melynek négy oszlopa a négy, speciális mérnöki területre szakosodott cég. https://3einternational.hu/

Az építőiparban sok a futó projekt, ugyanakkor nagy a bizonytalanság is

A cégcsoporton belül a 3E International Kft. a maga több mint 15 évnyi tapasztalatával és szakértelmével kiemelt helyet kap, s továbbra is a fent említett klasszikus szolgáltatásokat nyújtja kiváló színvonalon. Noha a cég tavaly az eddigi legsikeresebb üzleti évet zárta, vezetői úgy érezték, mégsem dőlhetnek hátra: az építőipart érintő szakemberhiány, az orosz-ukrán háború, az anyagbeszerzésben akadozó ellátási láncok, valamint a COVID-járvány miatt szintén szükségessé vált az új lehetőségek keresése.

És itt jelenik meg többek között a 3E Group egyik hozzáadott értékét megtestesítő leányvállalata a beruházók számára: a 3E Construction Management Kft. A 3E Group ezen cég keretében olyan szolgáltatásokat nyújt, melyben jellemzően nincs generálkivitelező, a beruházó közvetlenül a szakágakkal szerződik. A 3E CM Kft. az építkezés lebonyolítását a projektmenedzsernél mélyebb, építésvezetői minőségben is koordinálja, így egy probléma felmerülése esetén jóval hamarabb és hatékonyabban tud beavatkozni, mintha esetleg a generálkivitelezővel kellene egyezkedni – s mivel a probléma már sokkal hamarabb fülön csíphető, ez a legtöbb esetben egyúttal a költségek lefaragását is jelenti.

A 3E Group alapítói, Korintus Balázs és Laczkovich Gergely

Egy másik példa, amikor jól jön, hogy egy kézben futnak össze a szálak: gyakran adódik olyan szituáció egy építési beruházás során, amikor engedélyeztetési, építési jogi tanácsadásra is szüksége van az ügyfélnek: a 3E Development Kft. ez ügyben is tanácsot ad, fő profiljaként pedig a nagyberuházások megvalósítását hozzáértő ingatlanfejlesztő társként segíti.

És végül, de abszolút nem utolsó sorban a 3E BIM Kft., mely egy sok lehetőséget magában rejtő új, kihívásokkal teli terület, a BIM gazdája. A cég épületinformációs modellek létrehozásához, és az ezek használatán alapuló mérnöki tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt, beruházók, tervezők, kivitelezők és ingatlanüzemeltetők számára.

Fentiek alapján kijelenthetjük, hogy a szektor kihívásai ellenére a 3E cégcsoportként is képes volt szintet lépni, s immáron Group-ként keres és talál válaszokat az építőipar folyton változó igényeire.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF