Itt az igazság a friss zöldségek árának robbanásáról: van pénz lóvéra...

agrarszektor.hu
Nincs köze az idei termésmennyiséghez ahhoz, hogy a fogyasztók az elmúlt évinél magasabb zöldségárakkal találkoznak - állítja az Erste Agrár Kompetencia Központ vezető agrárszakértője. Fórián Zoltán a Világgazdaságnak elmondta, szerinte a magasabb minőségű termékek iránti kereslet felfutása hajtja fel az árakat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az  áremelkedés meglehetősen drasztikus: a friss zöldségek fogyasztói átlagára 31,6 százalékkal haladja meg júliusban a tavalyit, míg a felvásárlási ár 16,7 százalékkal emelkedett. Fórián Zoltán hozzátette: sem a tavalyi, sem az idei várható termés nem tér el lényegesen az átlagtól, vagyis a kínálati oldal nem okoz ilyen ingadozást, a jelentős különbséget "leginkább a kereskedelmi üzletpolitikák okozzák". Mint azt kiemelte,

az élelmiszer-kereslet növekedésében és szerkezetének változásában a fizetőképesség tartós emelkedése érezhető.

A szakértő kifejtette, mivel a megnövekedett vásárlóerő együtt jár a minőség és a hozzáadott érték iránti igénnyel, szélesedik a kereskedők mozgástere is az árak alakításában. Meglátása szerint fokozottan igaz ez az olyan termékköröknél, amelyek az egészséges életmódot támogatják, ilyenek a zöldségek is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13