Kövesse LinkedIn és Facebook oldalunkat!
Tájékozódjon eseményeinkről 6 iparágban: Offline és Online konferenciák
×

Jelzáloghitelezés és Lakásfinanszírozás Magyarországon 2008

Időpont: 2008. május 14.  

Helyszín: Hotel Kempinski Corvinus Budapest

Kiemelt témáink

  • A likviditási válság hatásai
  • Forrásbevonási problémák
  • A kis magyar subprime
  • Ügynökök szerepe a hitelek értékesítésében
  • Jenhitelezés - Lelkiismeret vagy üzlet?

Előadóink lesznek többek között

Összes előadó
speaker image
Árva András
lakossági szegmensért felelős marketing és értékesítés támogatás vezető
K&H Bank
speaker image
Bába Ágnes
vezérigazgató-helyettes
K&H
speaker image
Dr. Balogh Imre
vezérigazgató-helyettes
MKB Bank Zrt.
speaker image
Bánfai Gergely
vezérigazgató
CEC
speaker image
Bánfalvi László
ügyvezető igazgató
Otthon Centrum Hitel Center
speaker image
Biró Péter
ügyvezető igazgató
BROKERNET Group - BANKBROKER
speaker image
Dr. Borbély László András
pénzforgalmi elnökhelyettes
Magyar Államkincstár
speaker image
Gyuris Dániel
elnök-vezérigazgató
OTP Jelzálogbank
speaker image
Harmati László
vezérigazgató-helyettes
Erste Bank
speaker image
Harnos András
vezérigazgató
Aegon Hitel Zrt.
speaker image
Hetényi Csaba
vezérigazgató
Korona Kredit Jelzáloghitel Zrt.
speaker image
Illés Zoltán
ügyvezető
Agrotec Magyarország Kft.
speaker image
Dr. Király Júlia
professzor
IBS Budapest
speaker image
Mérő Katalin
ügyvezető igazgató
PSZÁF
speaker image
Nagy Csaba
ügyvezető igazgató
OTP Önkéntes Nyudíjpénztár, Pensions Europe IT tagja
speaker image
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Magyarország Kormánya
speaker image
Princz Ferenc
vezérigazgató
Pesti Hitel Zrt.
speaker image
Schenk Tamás
Partner, Strategy & Operations
Deloitte Digital
speaker image
Dr. Simon Zsolt
lakossági termékfejlesztési igazgató
Erste Bank Hungary Zrt.
speaker image
Sz. Kis László
az igazgatóság tagja, gazdasági igazgató
Argenta Credit
speaker image
Szuda János
ügyvezető igazgató
FHB Bank
speaker image
Tátrai Bernadett
elnök-vezérigazgató, az Igazgatóság elnöke
Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
speaker image
Dr. Varga Eszter
vezérigazgató
Central European Credit Zrt.

Miért jöjjön el?

2008 májusában immár második alkalommal kerül megrendezésre a Portfolio.hu Jelzálog és Lakásfinanszírozási konferenciája. A konferencia célja, hogy szakmai fórumot biztosítson a finanszírozók és a közvetítők részére, hogy iparág fejlődési lehetőségeit, problémáit átbeszéljék. A rendezvény aktualitása nem kérdéses, 2007-ben 1,420 milliárd forint új, jelzálog alapú lakossági hitelt folyósítottak Magyarországon, amely a 2006-os értéket 30%-kal haladja meg.A konferenciáról a lakasportal.hu készített videótudósítást:A videó elindulása böngészőtől függően pár másodpercet igénybe vehet.Töltse le Portfolio Events mobilapplikációnkat, amelyen megtalálja a Portfolio szakmai rendezvényeit egy alkalmazáson belül, személyre szabva. Többek között elérhető a rendezvény részletes programja, a résztvevői lista és a konferenciajegye. Sőt, virtuális névjegykártya-cserére is lehetőséget biztosítunk. A rendezvény előtt, közben és után is. A badgen pedig megtalálható a QR kód az Ön személyre szóló online névjegykártyája - olvassák be egymás QR kódját, és máris kapcsolatba kerülhetnek a konferencia után is. Szakma, élmény, networking! QR kódos letöltés >>

Támogatóink

Támogató

2008 májusában immár második alkalommal kerül megrendezésre a Portfolio.hu Jelzálog és Lakásfinanszírozási konferenciája. A konferencia célja, hogy szakmai fórumot biztosítson a finanszírozók és a közvetítők részére, hogy iparág fejlődési lehetőségeit, problémáit átbeszéljék. A rendezvény aktualitása nem kérdéses, 2007-ben 1,420 milliárd forint új, jelzálog alapú lakossági hitelt folyósítottak Magyarországon, amely a 2006-os értéket 30%-kal haladja meg.

A szektor dinamikus fejlődését minden termék és piaci innováció mellett azonban három komoly tényező kezdte el zavarni a tavalyi év végén. A világban dúló likviditási válság komolyan átformálhatja a hitelezés forrás oldalát, miközben a deviza- és ezen belül a jenhitelek folyamatos térnyerése már kivívta a szabályozói oldal nem tetszését. Eközben folyamatos nő az ügynökök szerepe a hitelek értékesítésében, az ehhez kapcsolódó jutalékokkal együtt.

A konferenciáról a lakasportal.hu készített videótudósítást:

A videó elindulása böngészőtől függően pár másodpercet igénybe vehet.
A szektor dinamikus fejlődése és a folyamatosan jelentkező aggodalmak teszik a Portfolio.hu Jelzálog és Lakásfinanszírozási konferenciáját 2008 egyik legaktuálisabb szakmai rendezvényévé.

Az egész napos rendezvény kiemelt helyet szentel a forrásbevonási problémákra, a jenhitelezés kapcsán elhangzó pro és kontra érvekre, miközben megvizsgálja az értékesítői piac fontosabb kérdéseit, s nagy teret szentel annak, hogy jelen van-e a subprime jelenség Magyarországon.

Célközönség:

Konferenciánk hasznos ismeretekkel szolgálhat
1. a lakossági hitelezést végző pénzintézetek közép- és felsővezetőinek,
2. az értékesítésben részt vevő szereplőknek és
3. az ingatlanpiaci befektetőknek.

Konferenciáink nem csupán új szakmai ismeretek megszerzésére nyújtanak lehetőséget, de kitűnő alkalmat teremtenek magas szintű networking-re, új szakmai kapcsolatok kialakítására. Szándékaink szerint nem egyszeri rendezvényeket, hanem évről évre visszatérő, a piac változásaira reagáló, interaktív nemzetközi fórumokat szervezünk.


BIZTOSÍTSA HELYÉT ÖN IS! A következő cégek már jelentkeztek:

AEGON Magyarország Hitel Zrt., AIG Europe S.A. Magyarországi Fióktelepe, Államadósság Kezelő Központ Zrt., Argenta Credit Zrt., Aviva Életbiztosító Zrt., Banco Popolare Hungary Zrt., BANKÁRNET KFT, BANKBROKER - A BROKERNET Csoport hiteltanácsadó vállalata, BG Hitel & Lízing,
Biggeorge's Holding, Budapest Bank, CARDIF Biztosító Zrt., Central European Credit Zrt., CIB Bank Zrt., CIG Közép-európai Biztosító Zrt., CLB Független Biztosítási Alkusz Kft., Deloitte Zrt., Determin Credit Kft., Easy Credit Hitelcentrum Kft., Erste Bank, FHB Bank, Fundamenta-Lakáskassza Zrt., G&H Investment Kft., Generali-Providencia Biztosító Zrt., Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt., IND Kft.,
ING Biztosító Zrt., K&H Bank., Korona Kredit Zrt., Köves Clifford Chance Ügyvédi Iroda, Lánchíd Hitel és Faktor Zrt., Lombard Ingatlan Zrt., Macrogamma Befektetési Alapkezelő, Magyar Nemzeti Bank, MIH Zrt., MKB Bank Zrt., Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt., OC-HC, ORCO Kft., OTP Bank, OTP Jelzálogbank, OTP Lakáslízing Zrt., Palazzo Dorottya, Pannoninvest Libra Pénzügyi Zrt., Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, Qualysoft Informatikai Zrt., Raiffeisen Bank Zrt., Tangram Kft., UCB Ingatlanhitel Zrt., UniCredit Bank Hungary Zrt.

Előadóink gondolatai a konferencián elhangzó témákhoz:


" A jelzáloghitelezés kockázatai számottevően nőttek az elmúlt egy év folyamán. A japán jenben folyósított és a devizanem változtatás opciós jogát kínáló termékek különösen kockázatosak és kockázatuk nehezen áttekinthető a lakossági ügyfelek számára. Olyan spekulációkra ösztönzik őket, amire alapvetően nincsenek felkészülve. Nem véletlen, hogy a BszTv ( MIFID) a befektetések vonatkozásában egyenesen tiltja, hogy komplex pénzügyi eszközöket egyszerű befektetők számára ajánljanak a cégek. A kockázatos termékek térnyerése a hitelezési sztenderdek egyidejű lazítása mellett különösen nagy kockázatot hordoz, amit csak súlyosbít a pozitív adóslista hiánya. Ezért mindenképpen fontos lenne, hogy a bankok szigorítsák a hitelezési sztenderdeiket és a felelős hitelezés elvének megfelelően önkorlátozással éljenek a kockázatos termékek lakossági ügyfelek felé való értékesítése vonatkozásában."
Mérő Katalin, PSZÁF


"A pénzügyi piacok és ezzel összefüggésben az értékesítés sajátos fejlődése, a hazai pénzügyi kultúra fejlettségi szintje és az ügyfelek kényelmi szempontjai - ezek jelentik a bázist ahhoz a dinamikus növekedéshez, amelyet a jelzáloghitelezésben a pénzügyi közvetítők esetében néhány éve megfigyelhetünk.
Az értékesítés fokozásának elemi parancsa: "növeld az értékesítési kapacitást"; azonban soha nem egyoldalú fejlődést, soha nem egyetlen csatornát jelent, hanem csatornák kiegyensúlyozott rendszerét, amelynek elemei egészséges arányban részesednek az értékesítési eredményekből. Ebben a rendszerben gondolkodva érdemes a közvetítői kapcsolatokat valódi partnerkapcsolattá fejleszteni, mert ez a minőségi viszony a meghatározó számukra a hosszútávú együttműködésben."

Tátrai Bernadett, UniCredit Bank


" A nem banki jelzáloghitelezés üzleti alapját évek óta már a nem átlagos, vagy valamilyen szempontból kivételes és így különösen rugalmas ügyintézést kívánó hitelfelvevők jelentik. Nem jelent ez kizárólag a megnövekedett hitelezési kockázatú ügyfeleket, de kár tagadni, hogy a nem banki hitelenyújtók nagyobb arányban hiteleznek un. subprime ügyfeleket.
A nagy dilemma az, hogy a subprime ügyfelek hitelezése során melyek azok az eljárási és kockázatbecslési sarokpontok, amelyek már nem áldozhatók fel a forgalomnövelés oltárán, illetve melyek azok a kiszolgálásbeli és rugalmassági előnyök, amelyekkel versenyképessé tehetők a nem banki hitelek az elsőosztályú hitelfelvevők körében."

Sz. Kis László, Argenta Credit Zrt.


" Butikok szerepe - az alternatív termékkínálat létjogosultsága

A jelzálogbutikok színre lépnek - egy kis "történeti" áttekintés.
Jelzálogbutikok és a kereskedelmi bankok viszonya.
Miért jöttek létre jelzálogbutikok?
Minden jelzálogbutik egyforma? Különböző stratégiák bemutatása.
Kiket szolgálnak ki a jelzálogbutikok?
Kik állnak a jelzálogbutikok mögött?
Mekkora most a jelzálogbutikok piaca, mekkora a piaci részesedésük?"

Varga Eszter, CEC


További információ:

Tartalmi kérdésekben: Bán Zoltán, vezető elemző, tel.: 428-9090, e-mail: ban@portfolio.hu,

Szponzorációs lehetőségek: Agócs Balázs, értékesítési igazgató, tel.: 327-4088, e-mail: agocs@portfolio.hu,

Szervezés, jelentkezés: Benkő András, rendezvénymenedzser, tel.: 327-4086, e-mail: benko@portfolio.hu.

Galéria

GALÉRIA | 41 kép
Jelzáloghitelezés és Lakásfinanszírozás Magyarországon 2008 Konferencia, Hotel Kempinski, 2008. május 14.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolat

Iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!

Hírek, eseményajánlók első kézből

A feliratkozással elfogadom az Adatkezelési tájékoztató 
és ÁSZF feltételeit. 
Elmúltam 16 éves.