Rettenetes hibát vétett a japán vasút

Portfolio
A hiba, amelyért a vállalat esedezve kért bocsánatot az volt, hogy Notogawa állomáson a menetrend szerinti 7:12 perc helyett 25 másodperccel(!) előbb(!!), 7:11:35-kor indult el a szerelvény.

A kényelmetlenség, melyet az utasainknak okoztunk, teljesen megbocsáthatatlan

- szabadkozott a Japán Vasút a Sinkanszen gyorshálózatot érintő katasztrófáért. A csapás úgy fordulhatott elő, hogy a vonat vezetője tévesen azt gondolta, hogy 7:11-kor kellene indulnia, így központilag zárta az ajtókat. Ekkor észlelte ugyan, hogy korán cselekedett, de mivel nem látott senkit a peronon, ezért a felelőtlen munkavállaló úgy döntött, hogy nem nyitja ki újra az ajtókat, hanem elindul.

Azt azért a japán közvélemény is elismeri, hogy talán mégsem omlott volna össze 25 másodperc miatt a világ, de mindez PÉNTEKEN REGGEL történt, ez meg így hát ugye borzalom.

A japán vasúti szolgáltatás pusztulását jelzi, hogy ez már a második eset az elmúlt fél évben. Novemberben ugyanis hasonló dolog történt, természetesen a "deeply apologize" akkor sem maradt el.

Egy kritikus két fontos dologgal is érzékeltette akkor, mennyire összeomolhat az élet egy ilyen súlyos felelőtlenségtől. Egyrészt sok ember a japán állomásokon mutatott időhöz igazítja az óráját és a telefonját, és így mindig biztos benne, hogy nem kési le a vonatát. Bezzeg ha az előbb elindul 25 másodperccel, ott a baj.

Másrészt azt sem szabad elfelejteni, hogy a következő menetrend szerinti járat csak sokkal később, 4 (!!!) perc múlva érkezett, így aki iskolába, munkába igyekezett, esetleg a következő csatlakozását is lekéste, és így szörnyű hólabda effektus (pillangó hatás) alakulhat ki, óriási csúszásokkal. (via)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF