Nem lesz rendkívüli EU-csúcs a Brexit halasztása miatt

Portfolio
Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk a Brexit-határidő elhalasztását fogja javasolni az EU-27 tagállamának, miután a britek több időt kérnek az EU-tól való elszakadás folyamatára.

Az EU-27 tagállamának azt fogom javasolni, fogadják el a britek hosszabbítási kérelmét. Erre Írásos jóváhagyási procedúrát javasolok.

- írta Twitter-bejegyzésében Donald Tusk.

Ez azt jelenti, hogy nem lesz rendkívüli EU-csúcs a Brexit halasztása miatt. Tegnap este 8 óra után két kulcsfontosságú szavazást is tartottak a brit alsóházban, ezek közül az egyiket megnyerte Boris Johnson, a másikat viszont elveszítette, ez pedig azt is jelenti, hogy az eredeti menetrendben szereplő október 31-én az Egyesült Királyság nem lép ki az Európai Unióból. 

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF