EU-pénzből duplázták a pécsváradi német nemzetiségi bölcsőde férőhelyeit

MTI
Közel 210 millió forint értékben csaknem megduplázták a német nemzetiségi bölcsőde férőhelyeinek számát és új épülettel bővítették az idősek otthonát az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Pécsváradon.

A baranyai város önkormányzata azt közölte: a tavaly év végén lezárult beruházásnak köszönhetően a német nemzetiségi óvoda és bölcsőde épületének több mint 130 millió forintos, teljes egészében fejlesztési forrásból megvalósuló felújításával a korábbi tizennégy férőhely helyett huszonhat áll nemsokára rendelkezésre.     

Az idősek nappali szociális ellátását végző gondozási központ új épülettel bővült. A közel 80 millió forintos fejlesztés célja az volt, hogy az idősek bentlakásos és a nappali ellátása fizikailag is elkülönüljön, és csökkenjen a gondozási központ zsúfoltsága - írták.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF