Kétharmadával ugrik a Zala megyei EU-s fejlesztési keret

Kétharmadával ugrik a Zala megyei EU-s fejlesztési keret

A 2014-2020-as ciklushoz képest a 2021-2027-es időszakban jelentősen emelkedik Zala megyében a fejlesztésekre fordítható források összege a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programot (TOP) felváltó Versenyképes Magyarország Operatív Program (VMOP) keretében - közölte a Zala Megyei Közgyűlés elnöke szerdán a megyei vezetők zalaegerszegi évindító sajtótájékoztatóján.

Már 230 milliárdos EU-pénz ment önkormányzati energiahatékonyságra, most újabb pályázat nyílt

Már 230 milliárdos EU-pénz ment önkormányzati energiahatékonyságra, most újabb pályázat nyílt

Megjelent csaknem 11 milliárd forintos keretösszeggel egy olyan uniós pályázat, amely önkormányzati ingatlanok energiahatékonysági felújítását támogatja a klímavédelem jegyében – derül ki a hivatalos pályázati oldal egyik friss híréből. Mindez azt követően történt meg, hogy az elmúlt években adataink szerint összességében már 233 milliárd forintnyi EU-támogatást kaptak az önkormányzatok energiahatékonysági és megújuló energiás projektjeikre, amelyekből közel 1700 darab fejlesztés valósult meg országszerte.

Hatalmas EU-pénzeket szánt a kormány a romatelepek felszámolására, de alig halad a program

Hatalmas EU-pénzeket szánt a kormány a romatelepek felszámolására, de alig halad a program

Összesen 289 olyan uniós projekt van jelenleg az országban, amely a szegregációt, jellemzően kistelepülési romatelepek, felszámolását hivatott elérni új ingatlanok építésével is, de a számokat elnézve ezek döcögősen haladnak, hiszen a 75 milliárdos pályázati keretből csak 65 milliárdot kötöttek le eddig és annak is csak a felét fizették még ki – derül ki a Portfolio összesítéséből. A lassú haladásban lényeges oka lehet annak, hogy a pályázatok 2-3 évvel ezelőtti beadásához képest elszálltak az építőipari kiviteli árak és közben súlyos az építőipari munkaerőhiány is, így a megkezdett projektek közül több is félbeszakadt, vagy jócskán csúszik anyagi-emberi erőforrás korlátok miatt.

Újabb milliárdos óvodaépítés indul EU-pénzből Veszprémben

Miután a közelmúltban adtak át egy új építésű óvodát a Veszprémhez tartozó Gyulafirátóton több mint 641 millió forintnyi uniós támogatásból, egy másik veszprémi helyszínen, az Egry úti körzeti óvoda területén egy újabb, 1,11 milliárdos fejlesztés indul szintén EU-pénzből. Az utóbbi fejlesztés mai helyszínbejárásáról szóló MTI-tudósításból érdekes módon kimaradt, hogy ez, illetve a már átadott másik projekt is uniós pályázatból valósul(t) meg.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.