A Facebook, Google és társaik nyúlják le a tehetségeket a bankok elől

Portfolio
A nagy technológiai cégek, az Amazon, Facebook, Google és társaik csapnak le a legképzettebb diplomásokra. Míg 2009-ben még a banki karrier volt a legnépszerűbb az MBA szakon végzők között, addig 2016-ban már inkább tanácsadónak vagy marketing területre mentek a keresett diplomások.
A BigTech cégek megérkeztek a kampuszokra, és nagy erőkkel szívják el a képzett munkaerőt a bankok elől. A szakembereket már nem lehet csak pénzzel megnyerni, a végzős generációt sokszor jobban érdekli, hogy a munkájának célja, értelme legyen. A JP Morgan például azért fejezte be 2013-ban az MBA hallgatókat a bankhoz csábító programját Európában, mert olyan kevés embert sikerült így felvenniük.

A pénzügyi válság miatt a bankok nem engedhetik meg maguknak, hogy ugyanannyi végzős MBA-s diplomást vegyenek fel, közben a tanácsadók és a tech cégek viszont fizetésekben utolérték a bankokat. A virginiai MBA egyetem, a Darden technológiai termékmenedzser szakának végzősei például 125 és 140 ezer dollár között keresnek évente.

(FT)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF