Kereskednél az ünnepek alatt? Itt van, hogy mikor melyik tőzsde lesz nyitva

Portfolio
A mai napon kívül már csak egyet napra nyit ki idén a magyar tőzsde, de a külföldi piacokon lesz lehetőségük a befektetőknek kereskedni. Összegyűjtöttük a fontosabb tőzsdék nyitva tartását az ünnepi időszakban.

Karácsony hetében a budapesti tőzsde csak egyetlen napra nyit ki, a szünet 24-én kezdődik és december 25-e és 26-a mellett 27-én sem lesz kereskedés. December 30-án ismét kinyit a BÉT, ez lesz 2019 utolsó kereskedési napja. Ezt követően szilveszter és újév napján is szünetel a kereskedés a magyar tőzsdén.

A fontosabb európai és amerikai tőzsdék közül december 24-én több helyen még lesz kereskedés, igaz, hogy csak rövidített. December 25-én néhány ázsiai tőzsdétől eltekintve zárva lesznek a fontosabb tőzsdék, december 26-án viszont például már az amerikai részvénypiacok kinyitnak. December 27-én a magyar tőzsdén kívül mindenhol lesz kereskedés, december 30-án pedig sehol nem lesz szünnap.

Szilveszter napján az amerikai tőzsdéken lehet kereskedni egész nap, a londoni és a párizsi tőzsdéken szintén lehet majd kereskedni, de a szokottnál korábban bezárnak. Január elsején mindenhol pihenhetnek a befektetők.

Címlapkép: John Moore/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF