Videó: digitalizálták a Seuso-kincset, elképesztően részletes 3D-képek születtek

Portfolio
Speciális, lézerszkennelési eljárással digitalizálta nagy felbontásban a Seuso-kincset a 4iG Nyrt., ennek köszönhetően a tárgyak mindeddig sohasem látott közelségből, 3D-ben tekinthetők meg, az online látogatáson pedig úgy járható be a kiállítás területe, mintha valóban jelen lennénk a Nemzeti Múzeumban. A Portfolio a különleges eljárás izgalmas részleteiről kérdezte a 4iG Mensor3D üzletfejlesztési igazgatóját és a múzeum főigazgatóját.

A Seuso-kincs – Pannónia fénye című kiállítás a 4iG Mensor3D üzletág digitalizációjának köszönhetően tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum honlapján.

Az online látogatáson úgy járható be a kiállítás területe, mintha valóban jelen lennénk a múzeumban, és emellett bemutatófilmek és szöveges információk is segítik a műkincsek, illetve az azokon szereplő ábrázolások mitológiai hátterének megismerését.

Néhány leletet olyan aprólékosan és nagy felbontásban digitalizáltak, hogy a 3D technológiának köszönhetően az ünnepi lakomakészlet darabjai szinte kézbe vehetők. Ezeken a 3D modelleken a virtuális tárlat látogatói megcsodálhatják a Seuso-kincs ezüstedényeinek izgalmas formavilágát és az ókori ezüstművesek részletgazdag díszítőművészetét.

A műkincsekről nagyfelbontású szkenneléssel készített valósághű modelleket, most először tekintheti meg online formában a nagyközönség.

A cikk megjelenését a 4iG Nyrt. támogatta. A kiállítás ide kattintva érhető el.

Címlapkép: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF