MKB saját számlás részvénykereskedő álláshirdetés (x)

Portfolio


A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. Treasury kereskedés szakterülete hazai és külföldi részvények saját számlás kereskedésére munkatársat keres.
A szakterület 10 éve működik, kialakult ügyfélkörrel, dinamikusan fejlődik. A Treasury kereskedés keretén belül a bank saját számlára történő részvénykereskedelmének kialakítása és eredményes működtetése, a befektetési szolgáltatások részvénykereskedelmi szolgáltatásának továbbfejlesztése a munkakör célja.

A munkakör:

A részvénykereskedő a bank saját számlás részvénykereskedelmét végzi. Ennek keretében tisztában kell lennie a hazai és a nemzetközi tőkepiaci folyamatokkal, ismernie kell piacokat és a piacok teljesítményét meghatározó makrogazdasági és technikai indikátorokat.
A kereskedés keretében az eszköz kiválasztás, az allokáció, valamint a folyamatos teljesítmény kontroll kiemelt szerepet kap. Az eszköz kiválasztás és a befektetési döntések előkészítése erős elemzői vénát igényel, melynek keretében a befektetési banki terület részvénypiaci orientációjú supportját is el kell látni.
A fenti ismeretek mellett jó íráskészség is szükséges, mert a területnek információt és üzleti elemzéseket kell adnia a fiókhálózati értékesítés számára.
Közvetlen értékesítési feladat nincsen, a tevékenység két fókusszal határozható meg: A/ innovatív és eredményes részvényportfolió kezelés,
B/ elemzési támogatás a sales területek felé.

A munkakör betöltéséhez szükséges képességek:

Minimum három éves szakmai tapasztalat, melyet az értékpapír elemzés, értékpapír értékesítés területén aktív, felelősséggel járó üzleti gyakorlattal töltött el a jelölt.
A munkakör alapvetően az üzleti éleslátás és potenciál-kihasználás magas fokát, valamint érett értékpapír-piaci tapasztalatok ötvözését feltételezi.
A PSZÁF befektetési tanácsadói, VAP vizsga, CFA oklevél, illetve részvizsgák megléte, a teljes tőzsdevizsga teljesítése előnyt jelent.

Jelentkezés:

Az érdeklődők írásos önéletrajzukat az alábbi névre és címre küldjék el, legkésőbb 2005. január 20-ig:

Török Tamás
torok.tamas@mkb.hu, tel: 268-7705

(X)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF