A Portfolio junior újságírót keres

A Portfolio junior újságírót keres

A magyarországi gazdasági média vezető szereplője, a Portfolio, komoly szakmai ambíciókkal rendelkező junior újságírót keres. Az ideális jelölt pályakezdő vagy 1-2 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Holnap kezdődik a Z generáció pénzügyi fesztiválja: PORTFOLIO GEN Z FEST az Akvárium Klubban!

Holnap kezdődik a Z generáció pénzügyi fesztiválja: PORTFOLIO GEN Z FEST az Akvárium Klubban!

Pénzről. Bátran. Fiataloknak. A Portfolio Csoport idén májusban először rendez olyan konferenciát, ami kifejezetten a fiatal generációhoz szól, akik a felnőttkorba átlépve rengeteg kérdéssel, döntési helyzettel találkoznak a pénzügyeikkel kapcsolatban. Sokuk érzi bizonytalannak a napi ügyintézést és a rövid-közép-hosszú távú tervezéshez sincs elég információ vagy tudás a birtokukban. Vezető gazdasági rendezvényszervezőként a Portfolio Rendezvények először szervez olyan találkozót, ahol a zoomerek inspirálódhatnak a hazai pénzügyi szektor legjobbjainak segítségével.

Őrült ütemben változnak a fiatalok szokásai, de a bankfiók továbbra is kiemelten fontos

Őrült ütemben változnak a fiatalok szokásai, de a bankfiók továbbra is kiemelten fontos

Nem lehet elég korán elkezdeni a pénzügyi nevelést Kökény Dávid, az OTP Bank Termékfejlesztési senior menedzsere szerint, aki a Portfolio-nak elmondta, az ideális az volna, ha a szülők már az első, valamilyen alkalomra, rokonoktól kapott pénz kapcsán elkezdenének pénzügyi kérdésekről beszélgetni a gyerekekkel. Az utóbbi években egyre nő a 16 év alatti ügyfelek száma az OTP Banknál, tapasztalataik szerint a Z generáció már kifejezetten tudatos, úgy tűnik, számukra a legfontosabb, hogy minél több banki szolgáltatás ingyenes legyen, és hogy minél nagyobb legyen a bank digitális képessége.

Mégis, mire ez a sok Smith ügynök a magyar bankokban?

Mégis, mire ez a sok Smith ügynök a magyar bankokban?

"Ezek a mai fiatalok…” Hányszor hallhatunk ilyen felütéssel múltidéző, és közben enyhén dorgáló hangvételű anekdotákat, és bizony az a helyzet, hogy ezt most már a 40-50-es éveikben járók szájából is lehet hallani. Nem véletlenül, felnőtt ugyanis egy új nemzedék, egy-két éve már a Z-generációsok kopogtatnak a munkaerőpiac ajtaján és teszik mindezt egy olyan környezetben, amit egy világjárvány és egy tőlünk alig párszáz kilométerre zajló háború tesz egészen bizonytalanná. Frissen kiszabadulva az egyetemről hogyan tudunk előre tervezni, hogyan tud pénzügyileg tudatosan alakulni az életünk, mit várunk el a bankoktól, milyen trendeket érdemes követni, és mikhez nem szabad bottal sem hozzányúlni? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Mohos Kristóffal, a Portfolio részvényrovatának elemzőjével, aki Z-generációsként és tőzsdei megközelítését előtérbe helyezve beszélt többek között a megtakarítások miértjéről és hogyanjáról.

Bejelentette az ALDI: 1,2 milliós fizetéssel keres új munkavállalókat

Bejelentette az ALDI: 1,2 milliós fizetéssel keres új munkavállalókat

2023-ban is megrendezte karriernapját az ALDI Magyarország. Az áruházlánc ezen az eseményen elsősorban regionális vezetőket toboroz: azok, akik megfelelnek a kiválasztási folyamaton, 5-6 boltot irányítanak majd, a terület átvétele után bruttó 1,2 millió forintos havi fizetésért.

A Portfolio gazdasági újságírót keres Globál divíziójába

A Portfolio gazdasági újságírót keres Globál divíziójába

A magyarországi gazdasági média vezető szereplője, a Portfolio, komoly szakmai ambíciókkal rendelkező gazdasági újságírót keres. Az ideális jelölt pályakezdő vagy néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Szakértő: nem csak az alacsony bér csökkenti a tanári pálya presztízsét

Szakértő: nem csak az alacsony bér csökkenti a tanári pálya presztízsét

Az oktatási rendszer egyéb problémáit nem lehet a tanárok helyzetéről elválasztani, a bérkérdés ugyanakkor nem az egyetlen kihívás, amit orvosolni kéne – nyilatkozta Horn Dániel oktatás-közgazdász, a KRTK Közgazdaságtudományi Intézet igazgatója a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének keddi adásában.

Hogy lesz sikeres karrier az egyetemi kapcsolatépítésből?

Magyarországon több mint 50 államilag elismert felsőoktatási intézmény közül választhatnak a felvételizők. Nehéz ezek között megtalálni azt, ami a lehető legjobb választás volna. Rengeteg szempontot kell mérlegelni, például azt is, milyen lehetőséget nyújt egy egyetem vagy főiskola a kapcsolatépítésre. Kutatások sora igazolja ugyanis, hogy a kiterjedtebb kapcsolatrendszerrel rendelkezők magasabb bérre és több előlépési lehetőségre számíthatnak karrierjük során, sőt, nagy valószínűsséggel könnyebben tudnak elhelyezkedni is, mint aki erre nem fordít kiemelt figyelmet. Szakértők segítségével jártunk utána, milyen kapcsolatépítésre szolgáló lehetőségekkel érdemes élnie a diákoknak, egyáltalán, kikkel és hogyan érdemes, és milyen kapcsolatot kialakítani az egyetemi évek során.

Így találhatsz jó állást, ha pályakezdő vagy

Így találhatsz jó állást, ha pályakezdő vagy

A végzős egyetemistáknak vagy pályakezdőknek komoly kihívást jelent megtalálni a számukra ideális munkaadót, hiszen nincs még munkatapasztalatuk, sok esetben nem is tudják megfogalmazni, pontosan mit is keresnek. Az ideális munkahely és a megfelelő munkavállaló megtalálása egyaránt nehéz, és sokat segíthet ebben mind a két félnek, ha karriernapot szerveznek a cégek. Az ALDI felismerte ezt. Harmadik alkalommal várják a képzett, motivált és sikerorientált fiatalokat rendezvényükön. Az eseményen bemutatják a kiskereskedelemben rejtőző perspektívákat és testközelbe hozzák a vállalatnál elérhető pozíciókat.

Bővül a Httpool csapata

Magyarországon is erősíti jelenlétét a már 42 országban social média hirdetési lehetőségeket kínáló Httpool.

Social Media szakértőt keres a Portfolio

Social Media szakértőt keres a Portfolio

A magyarországi gazdasági média vezető szereplője, a Portfolio, komoly ambíciókkal és néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkező Social Media szakértőt keres csapatába.

Junior újságírót keres a Portfolio

Junior újságírót keres a Portfolio

A magyarországi gazdasági média vezető szereplője, a Portfolio, junior újságírót keres. Az ideális jelölt pályakezdő vagy néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.