Koronavírus: fontos figyelmeztetés a Nobel díjas professzortól

Portfolio
Aggodalmát fejezte ki Paul Krugman, Nobel-díjas közgazdász a vállalatok túl gyors, idő előtti újraindításával kapcsolatban. A professzor szerint jobb, ha a vállalkozások hosszabb ideig maradnak zárva, mint idő előtt újraindítani a gazdaságot azt kockáztatva ezzel, hogy még többen halnak meg és még mélyebb lesz a válság - írja a CNN.

Jobb, ha a vállalkozások hosszabb ideig maradnak zárva, mint idő előtt újraindítani a gazdaságot azt kockáztatva ezzel, hogy még többen halnak meg a járványban és még mélyebb lesz a válság - mondta el a CNN-nek Paul Krugman, Nobel-díjas közgazdász.

Párhuzamként az 1918-as spanyolnátha járványt hozta fel, ami után azokban a városokban, amelyekben tovább megtartották a korlátozásokat nemcsak sokkal alacsonyabbak voltak a halálozási számok, de a gazdaság is gyorsabban helyreállt. A közgazdász szerint most nincs itt az ideje annak, hogy a GDP vagy a dollár miatt aggódjunk, mert a gazdaság túl gyors megnyitása még több halálesetet és még nagyobb gazdasági visszaesést okozna. A legfontosabb, hogy segítséget nyújtsunk azok számára akik nem kapnak jövedelmet egészen addig, amíg vissza nem szorul a járvány.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF