Koronavírus tájékoztató: itt figyelheted a hivatalos információkat

Portfolio
Magyarországon az elmúlt hónapokban a mindennapjaink részévé vált a - rendszerint délelőttönként jelentkező - koronavírus tájékoztató. Ez azért is fontos, mert bár a szakemberek szerint most csillapodik a járvány, minden esélye megvan annak, hogy hónapokon belül visszatér életünkbe a koronavírus.

Gyakorlatilag már most kijelenthető, hogy a 2020-as év csúcsot jelent a globális média történelmében. Soha, egyetlen témáról sem született annyi cikk, videó, hír, riport, mint az új típusú koronavírusról. És a kialakult helyzet azt is bebizonyította, hogy érdemes megválogatni a hírek forrását, és megbízható információkra támaszkodni.

Magyarországon például a mindennapjaink részévé vált a - rendszerint délelőttönként jelentkező - koronavírus tájékoztató. Ez azért is fontos, mert bár a szakemberek szerint most csillapodik a járvány, minden esélye megvan annak, hogy hónapokon belül visszatér életünkbe a koronavírus.

A vírusveszély megjelenésekor a magyar kormány létrehozott egy szervezetet a koronavírus elleni küzdelem jegyében. Az operatív törzs naponta jelentkező sajtótájékoztatóin és hivatalos honlapján naprakész információkat adnak a koronavírus intézkedésekről, a koronavírus megelőzés szükséges lépéseiről, a koronavírus korlátozásokról, és arról, mik a teendőkről a panaszok esetén.

Arról is tájékoztatnak, hogy hogyan alakult a koronavírus fertőzés száma az elmúlt 24 órában, és azt is közlik, hogy hányan vannak a koronavírusban elhunytak.

Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója (2020. május 14.) Forrás: YouTube

Az operatív törzs rendszeresen tesz közzé információkat a hivatalos magyar koronavírus honlapon, ahol egy koronavírus térkép is helyet kapott. Ez a koronavírus térkép megyénként mutatja be az új típusú koronavírus fertőzöttek számának alakulását.

A koronavírus térképek között megtalálhatjuk azokat, amelyek a legközelebbi egészségügyi intézményeket, a karantén miatt lezárt területeket mutatják. De ugyanitt található egy olyan koronavírus térkép is, amely a járvány globális terjedését mutatja.

Az egykori ÁNTSZ oldalán is találunk hasznos infókat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, vagy ahogy sokan ismerik, a Nemzeti Egészségügyi Központ (korábbi nevén ÁNTSZ) honlapján is találhatunk tájékoztató, informatív anyagokat. A honlapon szerepel az az eljárásrend, ami a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló rendelet a bejelentendő fertőző betegségekkel kapcsolatos szabályok struktúráját követi.

A tanácsok, tájékoztatók között nem csak a lakosságnak szóló információkat – például a koronavírus intézkedések részletei, a koronavírus megelőzés tanácsai, vagy a koronavírus korlátozások – szerepelnek, hanem a vállalkozások, cégek részére is megfogalmaznak ajánlásokat, tanácsokat.

Hasznos tanácsokat kaphatunk a koronavírus megelőzéséhez, a koronavírus fertőzés elkerüléséhez, és persze itt is megtalálhatók a koronavírus korlátozások részletei. Információkat szolgáltatnak arról, hogyan érdemes takarítani, fertőtleníteni a lakást, hogyan kell felkészíteni a társasházat a koronavírus elleni védekezéshez, de akár az élelmiszer-házhozszállítást végző cégek is információkhoz juthatnak.

Címlapkép: Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója (2020. május 14.) Forrás: YouTube

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF