Koronavírus Magyarországon: itt a vasárnapi adat, nagyot csökkent az elhunytak száma

1257 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, 3793 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 254-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 145 257 fő kapott oltást, közülük 8135 fő már a második oltását is megkapta - tájékoztatott a koronavirus.gov.hu kormányzati portál az elmúlt 24 óra járványügyi adatairól.

1257 új fertőzöttet azonosított a járványügy az elmúlt 24 órában Magyarországon, ami az elmúlt négy nap legalacsonyabb száma, és beleillik az elmúlt hetek lassan csökkenő trendjébe. 

16 441-gyel nőtt a mintavételek száma, a tesztek pozitivitási rátája 7,65 százalék volt.

Tavaly november 11-óta a legalacsonyabb halálozási adatot közölte a kormányzati koronavírus portál: 64-en veszítették életüket a vírus okozta betegségben az elmúlt napon.  A halálozások egyhetes mozgóátlaga szintén november eleje óta nem látott alacsony szintre került. 

A kórházi ápoltak száma október vége óta nem volt ilyen alacsony, 3793-an szorultak kórházi ellátásra, a lélegeztetőgépen lévők száma pedig további 5 fővel csökkent, 254 főre. 

Magyarország eddig 19,7 millió adag nyugati vakcinát kötött le, több tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac), ezekből jelenleg csak a Pfizer és a Moderna vakcinák rendelkeznek az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyével. A két gyártótól eddig összesen 165 ezer ember oltására elég vakcina érkezett Magyarországra (5 Pfizer-szállítmány és 1 Moderna-szállítmány).

Az elmúlt napon 2073 fő kapta meg az oltást, ezzel együtt már 145 257 fő olttatta be magát Magyarországon, 8135-en már a második dózist is megkapták. 

A megyei területi adatokat tekintve az látszik, a járvány Fejér, Tolna, Baranya megyékben pörgött fel az elmúlt egy hétben. 

Címlapkép: Egy egészségügyi dolgozó hõmérsékletét mérik mielõtt megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a budapesti Semmelweis Egyetem (SE) Ortopédia Klinika Szakrendelõjében 2021. január 23-án. Forrás: MTI/Mónus Márton.

Népszerű

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF